4 x amerikkalaisia trumpetisteja

Surffailin YouTuben videovalikoiman keskellä ja poimin esittelyyn kiinnostavia amerikkalaisia jazztrumpetisteja. Kaikki ovat ainakin minulle suhteellisen tuoreita nimiä. Videoissa liikutaan jazzin rajamaillakin.

Peter Evans – Body and Soul


Peter Evansin soolotrumetilla soittama versio balladiklassikosta on äänitetty kaikuisassa kappelissa.

Sifter – Forever runs slow in cold water


Sifter-triossa soittavat Kirk Knuffke (trumpetti), Mary Halvorsen (kitara) ja Matt Wilson (rummut). Esitettävän kappaleen säveltäneen Halvorsenin omintakeinen soitto kiinnittää myös huomiota.

Nate Wooley & Paul Lytton


Tällä videolla mennäänkin sitten vapaan improvisoinnin puolelle. Nate Wooley etsii trumpetistaan soundeja varsin epäsovinnaisilla tavoilla. Paul Lyttonilla näyttää olevan soittimenaan myös Illy-kahvipurkki. Tällainen musiikki on mielestäni jännittävintä konsertissa kuunneltaessa.

The Nice Guy Trio with Meklit Hadero – Let It Go


Nice Guy Triossa soittavat Darren Johnston (trumpetti), Rob Reich (harmonikka) ja Daniel Fabricant (basso). Laulusolistina tällä kauniilla raidalla esiintyy Meklit Hadero.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to 4 x amerikkalaisia trumpetisteja

  1. Ari Salo sanoo:

    Terve Jukka,

    Olen Vantaalla opena ja tämä oli musiikkinäytteineen virkistävintä tänä syksynä. Tuosta kokeellisesta esityksestä en niin kovin tykästynyt, mutta muuten loistavia esityksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.