Sitaatti: Freejazzkonsertissa nukkuminen

”FREEJAZZKONSERTISSA NUKKUMINEN
Nukkuminen ja äänekäs kuorsaaminen avantgardekonsertissa ovat kulttuuria. Kokeellisen musiikin ystävät saattavat matkustaa kaukaakin vain kuorsatakseen eturivissä parin metrin päässä Alexander von Schlippenbachin Bösendorferista tai Tony Oxleyn kolinapaletista. Suvantokohdissa kuullaan yskähtelyä, rykimistä ja tuhahduksia, ikään kuin unta olisi häiritty. Osa poistuu paikalta juuri ennen konsertin loppua äänekkäästi kopistellen, rykien ja tuhahdellen. Ovi kolautetaan aina kuuluvasti. Osa jää vielä hetkeksi kuorsaamaan. Oikea-aikaiset suosionosoituksetovat hurmioituneet, mutta vain harvojen kätten tuottamat.” Janne Nummela: Ensyklopedia

Janne Nummelan, Tommi Nuopposen ja Jukka Viikilän Ensyklopedia on erikoinen ja mielenkiintoinen kirja; kustantajan sanoin: ”Ensyklopedia on pienoisesseistä, proosarunoista, moraliteeteista, kaskuista ja käännösfragmenteista koostuva lähes 500-sivuinen kaunokirjallinen tietosanakirja” Mukaan on mahtunut myös pari jazzia sivuavaa hakusanaa, joista yllä sitaattina yksi.

Ensyklopedia Poesia-kustantamon sivuilla

Kategoria(t): Kirjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.