Alexi Tuomarila & OK:KO – Jazz-Emma 2019 & Teosto-palkintoehdokkuus 2020

OK:KO, Raahen Rantajatsit 2017

Jazz-Emma 2020

Pianisti Alexi Tuomarila voitti vuoden 2019 Jazz-Emman trionsa levytyksellä ”Sphere” (Edition Records, 2019). Valon kuvia -blogin ajatuksia levystä voi lukea postauksesta Alexi Tuomarila Trio feat. Verneri Pohjola : Sphere.

OK:KO Teosto-palkintoehdokkaana

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Sen suuruus on 25 000€. Vuonna 2020 ehdokaslistalle pääsi seitsemän teosta. Niiden joukossa on yksi Valon kuvia -blogin viime vuoden suosikeista, OK:KO-yhtyeen levy “Syrtti” (We Jazz Records, 2019). Teosto-palkintoraati perustelee valintaansa: ”OK:KO on onnistunut tuomaan modaalisen jazzin yli puolivuosisataiseen perinteeseen nojaavaan musiikkiinsa kansanmusiikkivaikutteita hienovireisellä ja herkällä tavalla, joka ei tee asiasta numeroa.” Palkinnon voittaja julkistetaan 23.4.2020.

Valon kuvia -blogin arvio: OK:KO: Syrtti (We Jazz Records, 2019)

Ehdolle Teosto-palkinnon saajaksi valittiin myös toinen jazzin liepeillä liikkuva kokoonpano lauluyhtye Signe, jonka hieno levy “To Sappho” jäi blogissa esittelemättä. Tekstin puuttuessa julkaisen tässä kuitenkin kuvan yhtyeestä. Se on otettu Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa 2018.

Signe – Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen, Kaisa Mäensivu, Selma Savolainen. Jazzia Ilosaaressa, Joensuu 6.10.2018

Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.