Armenia – vuoristoinen maa Kaukasuksella

Armenia on pieni ja vuoristoinen maa Kaukasuksella, sisämaassa Turkin, Georgian, Azerbaidzanin ja Iranin ympäröimänä. Jylhän komeat maisemat, mielenkiintoinen vanha kulttuuri ja tavallisten ihmisten sydämellinen ystävällisyys ulkomaalaisia vieraita kohtaan tekevät vaikutuksen kävijään.

Armenia on kiehtova matkailukohde, mutta samalla myös hämmentävä ja monien ongelmien vaivaama maa. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen käyty sota Vuoristo-Karabaghista tulehduttaa välejä Azerbaidzaniin. Selvittämätön armenialaisten kansanmurha ensimmäisen maailmansodan ajoilta haittaa välejä Turkin kanssa. Korruptio ja sekava poliittinen järjestelmä hidastavat maan kehittämistä.

Olen vieraillut Armeniassa kolme kertaa valokuvaamassa, toukokuussa 2006, loka-marraskuussa 2009 ja huhtikuussa 2011.

Kuvaesitys “Armenian huhtikuu”

Kuvaesitys on kuvattu huhtikuussa 2011 ja se kestää reilut 16 minuuttia. Kuvaesityksessä kuljetaan Jerevanin katuja ja kylänraitteja, vietetään pääsiäistä P.Zoravorin kirkossa ja osallistutaan kansanmurhan muistoksi järjestettyyn soihtukulkueeseen.

Armenialaisia – Katse

Kuvasarjassa esiintyy joukko eri-ikäisiä armenialaisia. Kuvia yhdistää katse, melkein aina suoraan kohti kameraa.

Kirkkojen yksityiskohtia

Vanhat kirkot ja luostarit ovat Armenian kulttuurin ytimessä. Kuvasarjassa on kirkkojen kupoleita ja kiveen huolella hakattuja ristejä armenialaisista kirkoista.

Sivujen muokkaaminen on kesken

Olen järjestelemässä Armeniassa kuvaamiani kuvia uudelleen. Palasin kuvien pariin, kun Armenian Azerbaidzanin välille syttynyt sota syksyllä 2020 nosti kuvausmatkojen muistot pintaan. Valikoin kuvista uuden kokonaisuuden ja päivitän sen tälle sivulle jossain vaiheessa. Toistaiseksi esillä on siis vain yllä näkyvät kuvaesitys ja kuvasarjat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.