Dave Douglas & Sibelius & jazz & Aoife O’Donovan

Trumpetisti Dave Douglasin syyskuussa ilmestyvä uusi levy ”Be Still(Greenleaf Music) alkaa suomalaisittain kiinnostavalla avausraidalla, nimittäin versiolla Jean SibeliuksenFinlandia-hymnistä”, jota lauletaan maailmalla myös virtenä nimellä ”Be Still My Soul”. Ennakkotietojen perusteella Douglasin levy koostuu amerikkalaisista kansanlauluista ja virsistä, joiden joukkoon myös Sibelius-tulkinta varmaan hyvin sopii.

Douglasin uutuus poikkeaa hänen tavanomaisesta tuotannostaan sikäli, että mukana on myös laulusolisti Aoife O’Donovan. Douglasin omilla levyillä laulajia ei muistaakseni ole ollut, sen sijaan rivimiehenä hän on soittanut ainakin Patricia Barberin levyillä. Jään odottamaan mielenkiinnolla levyn julkaisemista.

Chigaco Reader-lehti esitteli Douglasin levyä ja tarjosi juuri ”Be Still My Soulin” musiikkinäytteenä: 12 O’Clock Track: Dave Douglas, ”Be Still My Soul” .

Levyllä soittaa Douglasin uusi yhtye: Dave Douglas, trumpetti, Jon Irabagon, tenorisaksofoni, Matt Mitchell, piano, Linda Oh, basso, Rudy Royston, rummut ja laulusolistivieraana siis Aoife O’Donovan.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.