Hakukoneiden kummallinen maailma

Kevättä Torniossa reilun viikon takaa. Nyt alkaa olla jo kesä, mutta kuvat ovat vielä ottamatta.

Kevättä Torniossa reilun viikon takaa. Nyt alkaa olla jo kesä, mutta kuvat ovat vielä ottamatta.

Olen tarkkaillut nettisivujeni liikennettä Google Analyticsin avulla jo vuosien ajan. Tein ohjelmalla raportin hakusanoista, joita käyttämällä ihmiset ovat “Valon kuvia”-sivuille päätyneet marraskuusta 2006 lähtien. Kolmen kärki on yllättävä, nimittäinen “valokuvia”, “kuvia” ja “tornion suurpilkit”. Kaksi ensimmäistä ovat molemmat niin yleisiä sanoja, että niistä ei uskoisi olevan apua kenellekään tiedonhankkijalle.

Ilmeisesti Tornion suurpilkit on niin suosittu tapahtuma, että siitä näköjään haetaan usein lisätietoja. Toivottavasti kuvasarjani on tarjonnut ainakin tunnelmapaloja pilkkikisoista kiinnostuneille: Suurpilkit ja Rutakon kojjootti. Myös kuvablogin puolella on ollut kuvia Suurpilkeistä.

Kaikkein mielenkiintoisimmat hakusanat löytyvät niiden hakusanojen joukosta, joita käyttämällä vain muutama tai jopa vain yksi kävijä on sivuilleni harhautunut; tässä muutama esimerkki “helsingin parhaimmat pianotunnit”, “enemmän duo ku sooloo on trumpet”, “big botter ruotsi”, “penttivet salme rakastan sinua” ja “teppo mäkynen universsl trumpetti”. Sivustoni on tuottanut varmaan pettymyksen myös niille netin käyttäjille, jotka ovat tulleet sivuilleni vauvakuvat tai porno mielessään.

Share
Kategoria(t): Valokuvaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.