Valon kuvia Instagramissa

Hevoset – Horses #Armenia #armenia__ #armstagram More Armenian photos: #valonkuvia_armenia

A photo posted by Jukka Piiroinen (@valonkuvia) on

Vanha kuvablogi lakkasi toimimasta, Armenian kuviin keskittyneen Tumblr-blogin poistin itse vahingossa ja kuvablogin seuraajaksi aikomani toinen Tumblr-blogi tuntui tylsältä. Kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on kuitenkin sen verran houkuttelevaa, että päätin jatkaa keskittämällä yksittäisten kuvien julkaisemisen Instagram-tililleni: instagram.com/valonkuvia.

Olen yleensä ottanut Instagram-kuvani järjestelmäkameralla ja käsitellyt tavalliseen tapaan Lightroomissa/Photoshopissa. Jos päädyn johonkin muuhun kuvasuhteeseen kuin Instagramin normaaliin 1:1 -muotoon, lisään ylimääräiset reunat tabletilla Afterlight-ohjelman avulla, kuten valkoiset palkit yllä näkyvän Armeniassa kuvattun hevoskuvan ylä- ja alareunoihin.

Joskus siirrän kuvan kamerasta (Canon 6D) langattomasti tablettiin käsiteltäväksi. Instagramissa itsessään on myös kuvankäsittelyominaisuuksia, joilla on mukava leikitellä. Valmiita filttereitä olen käyttänyt harvoin ja silloinkin säästeliäästi.

Tabletilla kuvaaminen on sen verran kömpelöä puuhaa, että vain harvoin olen käyttänyt tablettia kamerana. Puhelimeni on niin vanha, että sitä en voi käyttää ollenkaan kuvaamiseen ja kuvien jakamiseen.

Kätevän kuvien jakamisen lisäksi Instagram on mainio väline muiden kuvaajien seuraamiseen, sillä siellä on on mukana paljon muitakin kuin pelkkiä omakuvien jakajia. Esillä on paljon vakavasti otettavaa valokuvausta ja poimin seuraamistani kiinnostavista profiileista kymmenen linkkivinkkiä.

Bryan Schutmaat
Tamas Dezso
Jonas Bendiksen
Camille Seaman
Magnum-kuvatoimisto
VII Photo -kuvatoimisto
Steve McCurry
Stephen Shore
Tomas van Houtryve

Kategoria(t): Valokuvaus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.