Jazz-Emmat 2018 -ehdokkaat

Jazz Emma 2018 valitaan näiden levyjen joukosta.

Emma-ehdokkaat on julkistettu 17 eri sarjassa. Jazzin, klassisen ja etnon ehdokkaat jäävät aina hieman taka-alalle palkinnon jaon tohinassa ja popartisteihin keskittyvässä julkisuudessa. Jazzsarjassa on kuitenkin ehdolla viisi hienoa levyä, joista neljä on ollut esillä Valon kuvia -blogissa.

Linkit blogin arvioihin:
Timo Lassy: Moves
Mopo: Mopocalypse
Emma Salokoski & Ilmiliekki: Ligger du fortfarande i sängen!
Jori Huhtala Trio: Jori Huhtala 3

Viides ehdokas on Hot Heroes -trion levy “Folkjazz from Finland” (Eclipse Music). Saksofonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Janne Tuomen muodostama trio soittaa jazzin perinteitä kunnioittavaa free jazzia. Kokoonpanostakin voidaan päätellä, että Black Motor -yhtyeen musiikki on varsin lähellä Hot Heroesin näkemystä folk-free-jazzista.

Trio maalaa jylhiä ja lujatekoisia maisemia, kuten jo kappaleiden nimistäkin voi päätellä, esimerkkeinä ”Mettäpiruja”, ”Luonnon ylistys” ja ”Sillan yli salmen taa”. Black Motorin lisäksi trio hengittää samaa ilmaa myös Edward Vesalan ja Juhani Aaltosen kanssa. Olisihan se komeaa, jos esimerkiksi Hot Heroes saisi päästää mettäpirunsa irti Emma-gaalassa!

Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.