Jazz soi Pohjois-Karjalassa – Joensuusta Karjalan laulumaiden aktiivinen jazzkeskus

Mopo Joensuussa Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa 6.10.2018

Jazzkerho -76 on jo vuosia toiminut erittäin aktiivisesti Joensuussa ja se on järjestänyt vuosittain kymmeniä konsertteja. Yhdistyksen ansiokas työ on saanut tunnustusta, sillä Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto myönsi yhdistykselle peräti 40 000 euron kolmivuotisen apurahan hankkeelle ”Laulumailta valtakunnalliseksi jazzkeskukseksi”. Yhdistys on jo aiemmin järjestänyt konsertteja Joensuun lisäksi muualla maakunnassa, esimerkiksi Lieksassa ja Ilomantsissa. Apurahan turvin Pohjois-Karjalan jazzkeskus vahvistuu edelleen.

Poimintoja kevätkauden 2020 ohjelmasta

Kevään 2020 jazztarjonta Joensuussa näyttää erityisen korkeatasoiselta. Poimin tähän muutaman tärpin kevätkauden ohjelmasta. Tässä ei siis todellakaan ole koko tarjonta. Täydellinen ohjelma löytyy yhdistyksen nettisivuilta: Jazzkerho -76.)

  • Koli Jazz (17.-18.1.2020) – talvisen festivaalin esiintyjiä ovat mm. Pekka Toivanen Quartet, Panu Savolaisen aivan uusi yhtye Soiva Trio ja Nina Mya Band. Lue lisää: Koli Jazz .
  • KutiMangoes 24.1. 2020 – afrojazzia Tanskasta
  • HEAR in NOW 19.2. 2020 – italialais-amerikkalainen trio liikkuu jazzin ja klassisen rajalla.
  • International Jazz Event 7.3.2020 – kevätkauden kohokohta esittelee musiikkia Tanskasta ja USA:sta. Tanskalaisen Nordic Jazz Quintet Baglandin lisäksi tapahtumassa esiintyy legendaarinen trumpetisti Tom Harrell, jonka yhtyeessä soittaa saksofonisti Mark Turner, eräs nykyjazzin keskeisiä muusikoita hänkin.
  • Aki Rissanen Trio 1.4.2020 – pianotrio jazzin terävästä päästä
  • Naïssam Jalal – Quest of the Invisible 19.4. – syyrialais-ranskalaisen huilisti musiikissa kohtaavat itä, länsi ja humanismi.

Syksyllä 2020 on luvassa vielä kolmipäiväinen festivaali, joka on aivan uusi tapahtuma kaupungissa. Joensuun jazztarjonta on nyt monipuolista, runsasta ja laadukasta, että kaupunki kannattaa ehdottomasti ottaa kulttuurimatkan kohteeksi.

Lue lisätietoja ja koko kevään ohjelma: Jazzkerho -76.

Pope Puolitaival Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa 28.9.2019

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.