John Rebus -soittolista

Ian Rankin

Skotlantilainen kirjailija Ian Rankin on suosikkini dekkarikirjailijoiden joukossa. Jos olisi pakko nimetä paras dekkarikirjailija, valitsisin varmasti juuri Rankinin. Hänen John Rebus -sarjassa on nyt jo yli kaksikymmentä kirjaa, joista 19 on suomennettu Blue Moon -kustantamon kustantamina.

Pääosin Edinburghiin sijoittuvat synkänpuoleiset dekkarit sisältävät runsaasti viittauksia musiikkiin, erityisesti 1960- ja 1970-lukujen brittiläiseen rockiin. Myös Miles Davisin jazz, varsinkin ”Kind of Blue”, soi usein Rebusin levysoittimessa tai autossa.

Luin hiljattain kolme viimeisintä Rebus-suomennosta, ”Toisen miehen haudassa”, ”Pyhiä vai pahoja” sekä ”Koiratkin irrallaan”. Lisäksi luin yhden vanhemman kirjan ”Sinistä ja mustaa”. Näissäkin kirjoissa Rebus kuuntelee paljon musiikkia ja kokosin oheisen soittolistan kirjoissa mainittujen muusikoiden, levyjen ja kappaleiden perusteella. Listalle päätyi joitain itselle vanhoja tuttuja, kuten Miles Davis tietenkin, mutta myös Van Morrison, Roy Gallagher ja Michael Chapman, mutta uusiakin nimiä löytyi.

Pentangle-yhtye on ollut minulle toki nimenä tuttu, mutta sen musiikki on jäänyt kokonaan kuuntelematta. Yhtyeen jazzvaikutteinen folkrock on erittäin hienoa musiikkia ja onneksi tutustuin siihen Rebus-kirjojen välityksellä. Myös skotlantilainen lauluntekijä Jackie Leven vaikuttaa kiinnostavalta hahmolta.

John Rebus -soittolista

Kategoria(t): Jazz, Kirjat, Rock Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.