Raahen Rantajatsit 2017 – festivaaliennakko

Raahen Rantajatsit

Raahen Rantajatsit soitetaan jälleen heinäkuun lopulla 27.-29.7.2017. Viime kesäksi onnistuneesti uudistunut tapahtuma jatkaa samalla ohjelmarakenteella. Päätapahtumat sijoittuvat siis Ruiskuhuoneen rantalavalle. Myös teatterin lavalla ja sisäpihalla soi. Erikoisin konserttipaikka on Raahen edustalla sijaitseva Iso-Kraaselin saari, jonka pookin alle mahtuu kaksi muusikkoa soittamaan.

Maria Laura Baccarini & Régis Huby

Festivaali sanoo kutsuvansa kuulijoitaan retkelle jazzin rajamaille. Lähempi ohjelmaan tutustuminen paljastaa, että väitteelle on vahvat perusteet. Nuori suomalainen OK:KO -kvartetti on ehkä lähinnä perinteistä jazzilmaisua. Muuten festivaalin tarjonnassa soi vaikkapa minimalismi (Maarja Nuut), rock ja afrikkalaiset rummut (Raoul Björkenheim & Senegal Drums), jazz ja kuorolaulu (Orchestra Nazionale della Luna & sekakuoro Raahen Laulu) ja ranskalainen klassinen musiikki (Ikui Doki).

Rantajatsit on korkeatasoinen festivaali, jonka viihtyisät konserttipaikat ja rohkeasti rakennettu ohjelma lupaavat jälleen hienoja musiikkielämyksiä. Pitkäaikaisena festivaalin ystävänä uskallan ehdottomasti suositella matkaa Raaheen.

Raahen Rantajatsit

Kuvat ovat kesän 2016 Rantajatseilta.

Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.