Kuuntele uutta jazzia – soittolistalla uutta musiikkia 2020

Shabaka Hutchings @Tampere Jazz Happening 2017

Uudella soittolistalla on jälleen tunti uutta jazzia laajasti ymmärrettynä. Kansainvälinen valikoima kokoaa yhteen musiikkia Suomesta, Britanniasta, Saksasta, Yhdysvalloista ja Israelista.

1. Mikko Pettinen Why Not: Last Changes
Soittolistan avaa Mikko Pettisen uuden levyn pitkä avausraita, jossa akustisia soolosoittimia kantaa vakaasti etenevä groove. Siinä sähköiset rahinat, pulputukset ja muut efektit kasvattavat yli yksitoista minuuttia kestävän hiipivän grooven ympärille monisäikeisen rihmaston. Kappale on levyltä Two Suites For The Change” (Eclipse Music, 2020).

2. Graham Costello´s Strata: Cycnus (Gearbox Records, 2020)
Nuoren polven skotlantilainen rumpali Graham Costello sekstetteineen yhdistelee singlellään jazzia, progea ja minimalismia. Lopputulos on monitahoinen ja intensiivinen.

3. Binker Golding: Fluorescent Black
Myös saksofonisti Binker Golding edustaa uutta brittiläistä jazzia ja Gearbox Recordsin tuotantoa. “Fluorescent Black” on poiminta Abbey Road -studiolla äänitetyltä albumilta “Abstractions of Reality Past and Incredible Feathers” (Gearbox Records, 2019)

4.Pablo Held: Unlocking Mechanism
Unlocking Mechanism” on saksalaisen pianistin Pablo Heldin uusimman levyn avausraita, jonka mutkikkaan ja pitkän teeman jälkeen esiin kuoriutuvat elastisen grooven kannattelevat piano- ja kitarasoolot. Kappale on levyltä Ascent” (Edition Records, 2020).

5. Mario Pavone Dialect Trio: Philosophy
Dialect Trio on amerikkalaisen basistin Mario Pavonen johtama pianotrio, jossa pianoa soittaa Matt Mitchell ja rumpuja Tyshawn Sorey. Kulmikas “Philosophy” on nimikappale Clean Feed Recordsin viime vuonna julkaisemalta levyltä.

6. Oded Tzur: The Dream
Israelilaisen saksofonistin Oded Tzurin ECM-debyytillä soittavat Nitai Hershkovits, piano, Petros Klampanis, basso ja Johnathan Blake, rummut. Kevyesti tanssahteleva “The Dream” liittää yhteen jazzin ja klassisen intialaisen musiikin vaikutteita. Kappale on levyltä “Here Be Dragons” (ECM, 2020).

7. Shabaka Hutchings and The Ancestors: Go My Heart, Go To Heaven
Perinteinen eteläafrikkalainen hengellinen laulu “Go My Heart, Go To Heaven” on single myöhemmin keväällä ilmestyvältä saksofonisti Shabaka Hutchingsin uudelta albumilta.

8. Junius Paul: Paris
Basisti Junius Paul edustaa Chicago-jazzin uutta sukupolvea moni-ilmeisellä levyllään “Ism” (International Anthem, 2019). “Paris” on vuonna 2016 tallennettu liveraita, jolla basistin lisäksi soittavat rumpali Makaya McCraven ja trumpetisti Marquis Hill.

9. Avishai Cohen & Yonathan Avishai: Shir Eres (Lullaby)
Soittolista päättyy rauhallisiin tunnelmiin ja israelilaisen säveltäjän Alexander Argovin kehtolauluun, jonka esittävät Avishai Cohen (trumpetti) ja Yonathan Avishai (piano). Kappale on duon levyltä “Playing The Room” (ECM, 2020).

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.