We Jazz 2018 – festivaaliennakko

We Jazz -festivaali on mielenkiintoinen ja omaperäinen jazztapahtuma. Tuskinpa syyllistyy liioitteluun, jos väittää sen olevan Suomen jännittävin jazzfestivaali, joka monin tavoin poikkeaa maamme muista festivaaleista. Kun muut festivaalit tiivistävät tarjontansa yleensä enintään pitkän viikonlopun mittaiseksi, We Jazz levittäytyy eri puolille Helsinkiä (ja yhden keikan verran myös Tallinnaan) kokonaisen viikon ajaksi eli tänä vuonna festivaali tapahtuu 2.-9.12.2018.

Dalindèo soittaa festivaaleilla Komadan musiikkia eli Dalindèo Celebrates Komeda. Kuvassa Dalindèo Raahen Rantajatseilla 2016

Festivaali on aina etsinyt kekseliäästi uusia tapoja esitellä musiikkia kuulijoille. Se on pyrkinyt kehittämään koko jazzfestivaalin käsitettä. Konsertteja on pidetty epätavallisissa paikoissa kuten ratikkavaunuissa, varastotiloissa tai yksityisten ihmisten olohuoneissa ja keittiöissä. Tänä vuonna festivaalilla on yksi salakeikka, josta lipunostaja ei saa muuta informaatiota kuin kohtaamispaikan Helsingin keskustassa. Musiikkia esitetään toki perinteisissäkin tiloissa, siis elokuvateatterissa, taidegallerioissa, kahviloissa ja klubeilla.

Salakeikan lisäksi festivaalilla on muitakin yllätysesiintyjiä ja jopa festivaalin sisällä oleven festivaalin sisällä oleva festivaali eli Flow-festivaalista tunnetun Suvilahden konserttikokonaisuuden osana tapahtuu Mopocalypse Festival. Mopo-yhtyeellä lienee asian kanssa jotain tekemistä.

Mopo Joensuussa 6.10.2018

Luovat ideat ja erikoiset esiintymispaikat eivät lopulta kantaisia kovin pitkälle, jos itse pääasia eli musiikki ei olisi kunnossa. We Jazz -festivaalilla sekin puoli on aina toteutettu laadukkaasti. Ajankohtaisten ja kovien kotimaisten lisäksi ohjelman kansainvälinen tarjonta on taiten valittua.

We Jazz 2018 – ohjelma

Tutustu tarkemmin festivaalin ohjelmaan festivaalin nettisivuilta: We Jazz – Ohjelma 2018.

We Jazz -festivaalin esiintyjiä Valon kuvia -blogissa

Monet festivaalin esiintyjistä ovat tehneet äskettäinen levyjä, joita olen esitellyt täällä blogissani. Tässä linkkejä levyesittelyihin:

Olli Ahvenlahti New Quartet – Soundcheck Recordings / We Jazz festival 2017

Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.