We Jazz 2021 – festivaaliseikkailu palaa takaisin

We Jazz -festivaali palaa takaisin viime vuoden koronatauon jälkeen. Viikon kestävä (28.11.–5.12.2021) tapahtuma turvaa vieraidensa musiikilliset seikkailut koronapassin avulla. We Jazz on omintakeinen festivaali, joka on onnistunut monella tapaa tuomaan elinaikanaan (ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 2013) jazzfestivaalin käsitteeseen uusia ja tuoreita sävyjä.

We Jazz on siis pidempi kuin festivaalin yleensä ja sillä ei ole yhtä selkeää pääkonserttia. We Jazz levittäytyy ympäri Helsinkiä, eikä sillä ole siis yhtä pääareenaakaan. Msiikkia asetetaan tarjolle hyvin erilaisissa paikoissa, kahviloista ja liiketiloista klubeihin ja uusiin kulttuurikeskuksiin, ovatpa festivaalin päättävän Salakeikan paikka ja esiintyjät salaisuuksia aivan viime hetkille saakka.

Linda Fredriksson, Tampere Jazz Happening 2021

We Jazzin ohjelmassa pääsevat esille tietenkin We Jazz -levymerkillä lähiaikoina musiikkia julkaisseet taiteilijat, kuten Timo Lassy, Antti Lötjönen Quintet East, Ilmiliekki Quartet, Linda Fredriksson Juniper, Superposition, Lucia Cadotsch Speak Low ja Koma Saxo. Festivaali ei tietenkään ole vain näyttävä tapa nostaa esille levy-yhtiön artisteja, sillä on ohjelmaan mahtuu runsaasti muitakin esiintyjiä, vaikkapa Jasper Høiby Planet B, Iro Haarla Presents Leo Records, Nik Bärtsch ja Atomic. Joukossa on niin vanhoja tuttuja muusikoita ja yhtyeitä kuin aivan uusia nimiä, joista/joita en ole koskaan kuullutkaan.

Erilaisten yhteensattumien vuoksi en ole aikaisemmin koskaan päässyt osallistumaan tapahtumaan, mutta nyt kuitenkin näyttää siltä, että pääsen Helsinkiin festivaalin loppupuolelle. Poimin sieltä kolme esiintyjää, jotka itseäni näin etukäteen kiinnostavat. Palaan festivaalin jälkeen asiaan kuvien ja festivaaliraportin muodossa.

Huomio! Helsingin reissu jäi valitettavasti lopulta tekemättä, joten We Jazz -raportttia ja valokuvia ei tulee blogiin. Tämä esittely jääköön kuitenkin paikalleen.

  • Atomic – kaksikymmentä vuotta toiminut Atomic-yhtye on jäähyväiskiertueellaan. Kun olen kuullut yhtyettä sen varhaisempina vuosina Torniossa, Raahessa ja Luulajassa, kiinnostavat jäähyväisetkin ilman muuta.
  • Koma Saxo feat. Sofia Jernberg – Koma Saxon levyt ovat niin jännittäviä, että uskallan odottaa esiintymiseltäkin paljon. We Jazzin keikalla yhtyeessä on mukana myös ruotsalaisen laulaja/äänitaiteilija Sofia Jernberg, jonka vierailu Kalottjazz & Blues -festivaalilla Paavo-yhtyeen riveissä jäi aikoinaan mieleen.
  • Lucia Cadotsch Speak Low – myös sveitsiläinen laulaja Lucia Cadotsch kiinnostaa hienon We Jazz -levynsä ansiosta.

Lue lisää: We Jazz 2021 – ohjelma.

Atomic Luulajassa 2011

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.