Jouni Hokkanen: In One´s Element

Basisti Jouni Hokkanen lienee monelle muullekin kuin minulle aivan uusi kotimainen jazznimi. Porin konservatoriossa bassonsoittoa opettava Hokkanen on kuitenkin monessa liemessä keitetty muusikko, jolla on takanaan jo pitkä ura erilaisissa ns. kevyen musiikin yhteyksissä. Viime vuosina Hokkanen on keskittynyt jazziin ja on nyt julkaissut ensimmäisen jazzlevynsä. Levyn ohjelmisto koostuu lähes kokonaan Hokkasen omista sävellyksistä, vain ”Eastwest part 4” on Olli Heinilän käsialaa.

”In One´s Element” on tasainen ja toimiva paketti, jota erilaiset soitin- ja soittajakombinaatiot mukavasti rytmittävät. Pekka Tynin pianon vauhdittamalta kvartetilta irtoaa levyn parhaat svengit; ”Tuning” lentää paikoin varsin iloisesti ja ”Journey To Savo” antaa tilaa Jukka Hännisen heleälle sopraanosaksofonille. Samuli Mikkosen ja Rami Eskelisen tähdittämät raidat kääntyvät enemmän sisäänpäin, mikä ehkä johtuu Mikkosen mietiskelevästä taitelijanlaadusta. Jari Hongisto on mukana kahdella ilmavasti ilman rumpalia soitetulla kappaleella, jotka jättävät jälkeensä mielihalun kuulla lisää tätä mainiota pasunistia. Kokonaisuuden täydentää vielä kolme selväpiirteistä soolobassokappaletta.

Hieman tavanomaisena ja yllätyksettömänäkin ”In One´s Element” on miellyttävää kuunneltavaa ja pätevästi soitettua perusmodernia jazzia, joka ei monen muun uuden levyn lailla vilkuile toisten musiikinlajien suuntaan. Se on hyvä osoitus Hokkasen taidoista sekä säveltäjänä että basistina, vaikka musiikin hehkuvin kipinä on jäänyt ehkä ensilevyn tekemisen jännityksessä syttymättä.

Jouni Hokkanen: In One´s Element (AHT04 )
Jouni Hokkanen; basso, Timo Koskinen; rummut, Reijo Ylinen; alttosaksofoni, Jari Hongisto; pasuuna, Jukka Hänninen; saksofonit, Samuli Mikkonen; piano, Pekka Tyni; piano, Rami Eskelinen; rummut

26.9. 2004

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.