Vinyylin viehätys


Musiikkiharrastukseni alkoi 1970-luvun loppupuolella tietenkin vinyylilevyjen parissa. C-kasetti toki kulki jonkin aikaa rinnalla, mutta siihen ei liity kaipausta tai nostalgiaa. Sen verran vaivalloista kasettien käyttäminen oli.

Sen sijaan cd-levyt syrjäyttivät vinyylit arkisessa käytössä pitkäksi aikaa, vaikka säilytin vanhat levyni ja levysoittimeni. Nyt ilmapiirin muuttuessa olen muistanut vinyylilevyt ja pyörittelen niitä uuden soittimeni levylautasella. Suhtautumiseni eri tallennusvälineisiin on kuitenkin vapaamielinen. Eniten käytän edelleen cd-levyjä, joita hyllyyn on kuitenkin kertynyt huomattavasti vinyylejä enemmän. Myöskään digitaalinen musiikki, tiedostot tai suoratoisto, ei ole täysin vierasta. Toki vinyylin ainutlaatuisesta viehätyksestä voi nauttia vain vinyylilevyjä kuuntelemalla ja katselemalla.

Tälle sivulle kokoan yhteen linkit blogiin “Vinyylin viehätys” -otsikolla kirjoittamiani juttuja. Esittelen sarjassa itselleni tärkeitä tai itseäni kiinnostavia jazzlevyjä, joita kuuntelen vinyyleinä. Täydennän sarjaa harvakseltaan ilman aikataulua. Pääpaino tähän saakka on ollut 1970- ja 1980-luvuilla ilmestyneessä jazzissa, siis aikakaudessa, jolloin aloitin jazzharrastukseni. Mukaan on tähän mennessä päässyt vain muutama uusi julkaisu.

Motto: Jos musiikki on hyvää, Spotify ei sitä pilaa ja jos musiikki on tylsää, ei vinyyli sitä pelasta!

Suorat linkit Vinyylin viehätys -sarjan kirjoituksiin: