Vinyylin viehätys

Musiikkiharrastukseni alkoi 1970-luvun loppupuolella tietenkin vinyylilevyjen parissa. C-kasetti toki kulki jonkin aikaa rinnalla, mutta siihen ei liity kaipausta tai nostalgiaa. Sen verran hankalaa kasetin käyttäminen oli.

Sen sijaan cd-levyt syrjäyttivät vinyylit arkisessa käytössä pitkäksi aikaa, vaikka säilytin vanhat levyni ja levysoittimeni. Nyt yleisen ilmapiirin muuttuessa olen muistanut jälleen vinyylilevyt ja pyörittelen niitä silloin tällöin levylautasella. Suhtautumiseni eri tallennusvälineisiin on kuitenkin vapaamielinen. Eniten käytän edelleen cd-levyjä, joita hyllyyn on kertynyt huomattavasti vinyylejä enemmän. Myöskään digitaalinen musiikki, tiedostot tai suoratoisto, ei ole vierasta. Toki vinyylin ainutlaatuisesta viehätyksestä voi nauttia vain vinyylilevyjä kuuntelemalla ja katselemalla.

Motto: Jos musiikki on hyvää, Spotify ei sitä pilaa ja jos musiikki on tylsää, ei vinyyli sitä pelasta!

Tälle sivulle kokoan yhteen linkit blogiin “Vinyylin viehätys” -otsikolla kirjoittamiani juttuja. Esittelen sarjassa itselleni tärkeitä tai itseäni kiinnostavia jazzlevyjä, joita kuuntelen vinyyleinä. Täydennän sarjaa silloin tällöin ilman aikataulua. Pääpaino ainakin tähän saakka on ollut 1970- ja 1980-luvuilla ilmestyneessä jazzissa, siis aikakaudessa, jolloin aloitin jazzharrastukseni. Mukaan on tähän mennessä päässyt vain muutaman uusi julkaisu.

Suorat linkin Vinyylin viehätys -sarjan kirjoituksiin: