Winter´s Jazz Workshop: Saknad

Kitaristi Niklas Winterin työpaja on valmistanut jo toisen levynsä. Myös uusi ”Saknad” on mainio esimerkki pohjoismaisesta yhteistyöstä. Uudella levyllä soittavat sellisti Juho Laitisella vahvistettuna samat nuoret muusikot Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta kuin esikoisellakin. Pohjoismaiset muusikot tuottavat myös perin pohjoismaisen soundin, juuri sellaista lyyristä kamarijazzia, jota esimerkiksi monilta ECM-levyiltä on totuttu kuulemaan. Niklas Winter kunnostautuu kauniiden sävellysten tekijänä, onnistuneita esimerkkejä ovat levyn kaksi ensimmäistä balladia ”Voices” ja ”Saknad”.

Toisaalta lyyrinen pohjoismaisuus on viety kenties liian pitkälle. Yllätykset tai yleisestä linjasta poikkeavat säröt olisivat piristäneet ja rikkoneet jopa hieman kliseistä nykyjazzsointia. Mutta hienoltahan tämäkin kuulostaa, kun varsinkin Pyysalon ja ruotsalaisen fonistin Fredrik Nordströmin soolot ovat vahvoja. ECM-mielikuvat eivät jää vain kauniin musiikin varaan. Levyn kansi on nimittäin niin pitkälle samankaltainen ECM-tyylin kanssa, että ilkeä ihminen saattaisi puhua jo plagioinnista.

Winter´s Jazz Workshop: Saknad (abovoice)

Niklas Winter; kitarat, Severi Pyysalo; vibrafoni, Fredrik Nordström; tenorisaksofoni, Juho Laitinen; sello, Jesper Bodilsen; basso, Morten Lund; rummut

27.4. 2001

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: