Klas Nevrin: Fancy Machine

Täytyy sanoa heti kättelyssä, että nuoren ruotsalaisen pianistin Klas Nevrinin ”Fancy Machine” on mielenkiintoinen levy. Se on ilmiselvästi omaa ääntään etsivän nuoren taiteilijan työtä. Nevrin ei tyydy helppoihin ja ilmiselviin ratkaisuihin, vaan yhdistää kunnianhimoisesti vapaan improvisoinnin ja nykymusiikin soundeja tavanomaisempaan jazzilmaisuun.

Useimmat levyn kappaleet alkavat varovaisesti. Per ”Texas” Johanssonin kvartetista tutun Fredrik Ljungkvistin saksofonit ja klarinetti sekä hienovaraisesti käytetyt sähkö- ja lyömäsoittimet hakevat erilaisia sointivärejä ja rakentavat pikku hiljaa pienistä eleistä koostuvia maisemia, joista vähitellen muotoutuu perinteisempi soolojakso. Sooloista Nevrinin soittamat ovat tavanomaisempaa ilmaisua, kun taas Ljungkvistin puhaltimista tulevat levyn kiinnostavimmat soolot. ”Fancy Machine” on keskittynyttä kuuntelua vaativaa hiljaista kamarimusiikkia. Erittäin lupaavaa levy, jonka tekijän nimi kannattaa laittaa muistiin.

Klas Nevrin: Fancy Machine (Dragon)

Klas Nevrin; piano, sitra, Fredrik Ljungkvist; saksofonit, klarinetti, live-elektroniikka, Peter Janson; basso, Ricard Österdam; lyömäsoittimet, sähkörummut

28.4.2000

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.