MP4: Central Playa

Harvoin kuulee niin oivallista levyn avausta kuin MP4:n uudella levyllä. Yhtye on rohkeasti valinnut ensimmäiseksi kappaleeksi tumman kauniin balladin ”Autumn Rain”, jonka rauhallisista tunnelmista siirrytään lyhyen välisoiton kautta ”Vote for Modes”-raidan rennosti svengaavaan energiaan. Jo nämä ensimmäiset kappaleet tuovat vakuuttavasti esille yhtyeen taidot ja ominaispiirteet. Mikko Pettisen intensiivinen trumpetti soi varmasti ja instrumentin komea soundi elää koko ajan. Pettinen ei ole vain korkealle yltävä energiatrumpetisti, vaan hänen soittonsa on vahvasti melodista ja vivahteikasta, usein herkkääkin. Tuomas Prättälän sähköpiano sävyttää koko yhtyesointia ja komppipari Huolman-Porthén kantaa yhtyettä dynaamisesti.

Hieman kärjistäen sanoen; näin vankan alun jälkeen levyn MP4 voi vain varioida kolmen ensimmäisen kappaleen esittelemiä aiheita, vaikka mukaan tulee vielä vierailevia muusikoita, Hammond-urkuja, lauluosuuksia ja sähköisesti vahvasti muokattua trumpettisoundia. Toki myös levyn loppupuolella kuullaan runsaasti hienoja hetkiä, kuten esimerkiksi levy pisin raita, jännittävästi hiipivä ”Long Distance”, trumpetin ja sähköpianon liikkuvalla duetolla alkava balladi ”Gavia Arctica”, kiihkeä ”Hedgehog” sekä surumielinen ”Mies ilman kotia”.

Ainoa varsinainen moite koskee levyn onnetonta kansitaidetta. Pieni ja punaisella tummalle pohjalle painettu teksti on lukukelvotonta varmasti muillekin kuin tällaiselle lähes viisikymppiselle kuuntelijalle. Mutta musiikillisesti ”Central Playa” on siis hyvin toimiva kokonaisuus, joka olisi toki hyötynyt pienestä tiivistämisestä. Urheilukielen kliseetä lainatakseni MP4 on juuri nyt ”kuuma” kotimainen jazzyhtye, jonka äärelle kannattaa hakeutua.

MP4: Central Playa (IMPALA)
Mikko Pettinen; trumpetti, Tuomas Prättälä; sähköpiano, Ville Huolman; basso, Toni Porthén; rummut

13.10. 2004

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.