Platypus Ensemble: Life & Play

Pianisti ja säveltäjä Sid Hille on tehnyt viime vuosien aikana pitkäjänteistä työtä yhtyeensä Platypus Ensemblen kanssa. Kymmenen vuoden aikana yhtye on julkaissut kolme studiolevyä, joista varsinkin ”Gestalt” (2003) on hienostunut ja vangitseva kokonaisuus. Mielenkiintoista ja haastavaa on myös yhteistyö Helsingin Kaupunginorkesterin muusikoista koostuva Proton String Quartetin kanssa. Tänä vuonna Platypus Ensemble on saanut vielä julki ensimmäisen liveäänitteensä, joka studiolevyjen lailla rakentuu Sid Hillen sävellysten varaan.

Marraskuussa 2005 bird´s eye-klubilla Baselissa äänitetystä musiikista suurin osa on peräisin edellä mainitulta ”Gestalt”-levyltä, mikä ei olekaan ihme, sen verran hienosta levystä on kysymys. Mukaan on mahtunut myös kaksi osaa ”Satsang”-levyn ”Ambiance”-sarjasta. Sid Hillen sävellysten ohella Platypus Ensemblen vahvuuksia ovat herkästi kuunteleva yhtyesoitto, yhtyeen oma soundi sekä saksofonisti Manuel Dunkelin vaikuttava soolotyöskentely. Nämä vahvuudet toteutuvat myös konserttilevyllä, vaikka minun korviini hivenen kumiseva äänitys ei aivan tavoita studiolevyjen keskittynyttä tarkkuutta.

Life&Play-paketissa tulee mukana myös 30 minuuttia kestävä DVD-elokuva yhtyeen kiertue-elämästä. ”Sounds and Situations – A tour diay” on viehättävän kotikutoinen ja koruton dokumentti jazzyhtyeen arjesta tien päällä.

Platypus Ensemble: Life & Play (SatnaMusic)

Manuel Dunkel; tenorisaksofoni, Sid Hille; piano, Ape Anttila; piano, Teppo Mäkynen; rummut

1.9.2007

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.