Chick Corea & Origin: Change

Pianisti Chick Corea on ilmeisesti pannut sähköiset projektit hyllylle ja keskittynyt viime vuosina akustiseen Origin-sekstettiin. Origin on julkaissut jo useita levyja, mm. kuuden cd:n live-paketin New Yorkin Blue Note-klubilta. Origin on mukana myös Lontoon Filharmonian kanssa levytetyllä ”Corea.Concerto”- orkesteriteoksella. Asiantilassa ei ole akustisen jazzin ystävällä mitään valittamista, sillä myös uudella ”Change”-levyllä soittava Origin on todella upea jazzyhtye, jonka jäsenet hallitsevat suvereenisti monia soittimia.

Levyuutuus tarjoaa 11 kappaletta, joiden joukossa on monta hienoa sävellystä ja kohokohtaa. Corean isälleen omistama ”Armando´s Tango” ja ”Little Flamenco” liikkuvat tyylikkäästi tangon ja flamencon tunnelmissa. ”Early Afternoon Blues” ja ”L.A. Scenes” ovat puolestaan tehty 1960-luvun Miles Davisin hengessä. Basisti Avishai Cohenin kaunis ”Night (Lylah)” ja sen kanssa sarjan muodostava Corean ”Awakening” päättävät levyn vaikuttavasti. ”Change” on monipuolisen yhtyeen erittäin vahva esitys; mielenkiintoisia sävellyksiä ja hienoja sooloja sekä yhtyeen johtajalta että muilta muusikoilta.

Chick Corea & Origin: Change (Stretch SCD-9023-2)

Chick Corea; piano, marimba, Avishai Cohen; basso, Steve Wilson; altto- ja sopraanosaksofoni, huilu, klarinetti, Bob Sheppard; tenorisaksofoni, bassoklarinetti, huilu, Steve Davis; pasuuna, Jeff Ballard; rummut

28.4.2000

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.