Chromosomos: Ultra Project

Chromosomos on puolalaisen rumpalin Artur Dominikin vuonna 1999 perustama ja johtama rockjazz-yhtye, jonka melodioissa ja rytmeissä voi kuulla välähdyksiä maailmanmusiikista, miksei proge-rockistakin. Yhtyeen debyyttilevyn neljä ensimmäistä kappaletta on studiotallenteita, joissa peruskvartettia on hieman ehostettu trumpetilla ja laululla. Pääosissa ovat kuitenkin kitaristi Marcin Bors ja saksofonisti Adam Pieronczyk.

Borsin polttavasti hehkuva kitara tuo intensiteetissään paikoin mieleen Raoul Björkenheimin soiton, kuten kappaleella ”Swirek”, joka on vahva näyttö Borsin voimasta. Adam Pieronczykin harkitut soolot piirtävät jopa herkkiä kontrasteja kitaristin purkauksien rinnalle. Levyn päättää kaksi liveraitaa, jotka perustuvat tehokkaalle rockjazzgroovelle ja ovat kestoltaan alun studiotöitä pidempiä.. Niinpä ne antavat saksofonistille ja kitaristille runsaasti tilaa rakentaa soolojensa kaaria. ”Ultra Project” ilmestyi ihan viime vuoden lopulla, mutta äänitykset ovat varhaisempaa perua. On siis hyvä syy olettaa, että nykyään yhtye kuulostaa vieläkin paremmalta.

Chromosomos: Ultra Project (Audio Mobile AMP 001)

Marcin Bors; kitara, Artur Dominik; rummut, Robert Szydlo: basso, Adam Pieronczyk; saksofoni, mukana myös Artur Majewski; trumpetti, Blanka Miklaszewska, Venetta Nenova Bogdanova; laulu

Äänitetty syksyllä 1999 Fonoplastykon Studio, Wroclaw, Puola ja konsertissa 26.3. 2000 ODA Firlej, Wroclaw, Puola
16.1. 2002

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.