Ryan Cohan Quartet/Sextet: Here and Now

Amerikkalainen pianisti, säveltäjä ja sovittaja Ryan Cohan ei varmaankaan ole Suomessa järin laajalti tunnettu muusikko, vaikka Chicagossa syntynyt ja vaikuttanut Cohan on vuonna 2001 ilmestyneen toisen levynsä perusteella varteenotettava hahmo modernin maistreamin alalla. Cohan on monipuolinen muusikko ja hän on työskennellyt monien merkittävien jazzmuusikoiden kanssa, kuten Freddie Hubbard, Milt Hinton ja pianistikollega Ramsey Lewis, jonka käyttöön Cohan säveltänyt useita sävellyksiä. Cohan johtaa omia myös erikokoisia yhtyeitä ja esiintyy soolopianistina.

”Here and Now” koostuu kymmenestä tyylikkäästi sovitetusta Cohanin sävellyksestä, joista mieleen jäivät levyn avaava latinalaisvaikutteinen ”Think Again”, bebopraita ”Rush Hour”, kaunis balladi ”Looking Glass” ja intensiivinen ”Urgent Identity”. Cohan astelee pianistina vahvasti Herbie Hancockin ja Chick Corean jalanjäljissä ja on myös levyn keskeinen solistinen voima. Taitavasta ryhmästä nousevat esille myös Corean yhtyeestä tunnetuksi tullut saksofonisti Bob Sheppard ja trumpetisti Tito Carrillo. ”Here and Now” ei ole mitään maailmoja mullistavaa musiikkia, vaan svengaava levy, joka on yksityiskohtiaan myöten hyvin tarkasti viimeistelty.

Ryan Cohan Quartet/Sextet: Here and Now (Sirocco SJL 1016)

Ryan Cohan; piano, Tito Carrillo; trumpetti, Bob Sheppard, Jim Gailloreto, Geof Bradfield; saksofonit ja huilu, James Cammack, Lorin Cohen; basso, Dana Hall, Tom Hipskind; rummut, Ruben Alvarez, Dede Sampaio; lyömäsoittimet

27.1. 2004

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.