Jukka Eskola: Jukka Eskola

Trumpetisti Jukka Eskolan debyyttilevy ponkaisee vauhtiin lyhyen alkuhöpötyksen jälkeen, kun nostalgisen tutusti humiseva sähköpiano avaa kappaleen ”1974”, joka kierrättää kuulijan samalla kolmen vuosikymmenen taakse. Eskolan levy tuokin monin paikoin elävästi mieleen samanlaisella kokoonpanolla levytetyn Olli Ahvenlahden Suomijazz-klassikon ”Bandstand” (1975), vaikka myös Freddie Hubbardille ja Miles Davisille kumarretaan. Jazztyylien kertaamisessa on tultu nyt siis 1970-luvulle, tosin Eskolan levyn soundia ja tyyliä on vahvasti tuorestettu nykyajan klubijazzin suuntaan.

Jukka Eskola on erittäin taidokas trumpetisti, jonka ketterästi liikkuvat ja varmaotteiset soolot ovat levyn parasta solistista antia, varsinkin kun Timo Lassy foneineen jää hieman taka-alalle. Jukkis Uotila pärjää hienosti kakkosinstrumentillaan pianolla ja Teppo Mäkysen soitto on jälleen malliesimerkki vähäeleisestä ja samalla sähäkästi svengaavasta rumpaloinnista. Antti Lötjösen itsepintaisesti toistuva mainio bassokuvio kantaa ”Kuloa”, joka yhdessä edellä mainitun ”1974:n” kanssa kuuluu levyn parhaimmistoon.

Eskola kumppaneineen tarjoilee siis ammattitaitoisesti soitetun ja tuotetun levyllisen kerrassaan taitavaa svengijazzia. Tyylikäs paketti on kuitenkin puunattu jopa liian siloiseksi ja kuulijalle jää koko touhusta hieman kevyt, lyhyehkö jälkimaku.

Jukka Eskola: Jukka Eskola (Free Agent Records)

Jukka Eskola; trumpetti, flyygelitorvi, Timo Lassy; saksofonit, Jukkis Uotila; Rhodes, piano, Antti Lötjönen; basso, Teppo Mäkynen; rummut, koskettimet, Timo Hirvonen; basso

11.10.2005

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.