Christof Lauer Quintet: Fragile Network

Fragile Network yhdistää maukkaasti eurooppalaisen ja amerikkalaisen jazzin parhaita puolia. Amerikkalainen komppipari Cox/Jackson tuottaa funkyn, vetävän ja svengaavan grooven joka jatkuu hellittämättömästi lähes koko levyn ajan. Välillä vauhti toki rauhoittuu rauhallisempien ja lyyrisempien maalausten ajaksi. Eurooppalaisten solistien kelpaa rakentaa omat perusjazzin kliseitä onnistuneesti välttelevät osuutensa tukevan rytmimaton päälle.

Yhtyeen johtaja saksalainen Christof Lauer ottaa itselleen soolotilaa kaikissa kappaleissa. Eikä syyttä, sillä hän on mielenkiintoinen, saksofonin ilmaisukeinoja monipuolisesti hyväksikäyttävä soittaja. Ranskalainen tuubisti Michel Godard irrottaa vaikeasta instrumentistaan jännittävää kuultavaa sekä sooloissa että yhtyeosuuksissa.

Kitaristi Marc Ducret, hänkin Ranskasta, ei ole mukana kaikilla kappaleilla. Hän lähinnä värittää yhtyeen kokonaissointia, eivätkä hänen soolonsa oikein sytytä muiden solistien lailla. Fragile Network on hieno kokonaisuus, hyvin yhteen soittavien muusikoiden luoma verkosto, joka ei ole nimestään huolimatta hauras tai helposti särkyvä, vaan varsin lujaa tekoa. Erittäin suositeltava levytys.

Christof Lauer Quintet: Fragile Network (ACT)

Christof Lauer tenori- ja sopraanosaksofoni; Marc Ducret kitara; Michel Godard tuuba; Anthony Cox basso; Gene Jackson rummut

1.5.1999

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.