Søren Lee: Living Now & Steen/Ginman/Nussbaum: Play


Uffe Steen ja Søren Lee ovat molemmat tanskalaisia kitaristeja, jotka molemmat levyttävät pikkuyhtyeellä samalle levymerkille musiikkia, jossa on jazzin lisäksi vaikutteita myös rockmusiikista. Siispä on hyvin perusteltua niputtaa heidän uudet levynsä samaan arvioon. Søren Leen levy on studioäänitys, kun Uffe Steenin uutuus on purkitettu klubeilla. Steenin trio on rennon konstailematon klubibändi, jonka raikas ilme on tallennettu onnistuneesti. Yhtyeen ohjelmisto on vaihteleva sekoitus vanhoja tuttuja kappaleita ja omia sävellyksiä, energistä menoa ja hitaampaa tunnelmointia. Trio ei tarjoa mitään uutta ja ennenkuulumatonta, mutta välttää sekä perinteisen kitarajazzin että ränttätänttäbluesin kliseet, vaikka ohjelmistoon kuuluvat niin Miles Davisin “Solar” kuin bluesklassikko “Spoonful”. Uffe Steenin muhevan kitarasoundin ja Lennart Ginmanin vähäeleisen kontrabasson lisäksi laadun takaa Adam Nussbaumin dynaaminen rumputyöskentely.

Søren Leen “Living Now” alkaa lupaavasti svengaavalla nimikappaleella, jossa pääsevät oikeuksiinsa niin yhtyeenjohtajan kitara, Jesper Nordenströmin urut kuin kevyesti kiitävä komppiparikin. Toisena kuultava “When You Are Near” on akustisine kitaroineen ja Procol Harum-urkuineen minun makuuni aivan liian makea balladi. Svengipalat toimivat siis mainiosti, valitettavasti niitä on nimikappaleen lisäksi vain Scofield-vaikutteinen “Groove Commitment” ja räväkkä “New Possibilities”. Loput seitsemän raitaa ovat enemmän tai vähemmän balladeja, joista esille nousee haitarilla maustettu “Ballad For The Soul”. Søren Lee on kieltämättä taitava kitaristi ja muu yhtyekin toimii. Varsinkin Mads Vindingin bassoa on ilo kuulla, myös rumpali Andersen soittaa hienovaraisen tyylikkäästi. “Living Now” on taitavasti soitettua, mutta hieman haukottavaa kuultavaa. Siispä Stunt Recordsin jäsentenvälisen kilvan ykköspalkinto menee tällä kertaa Uffe Steenille.

Steen/Ginman/Nussbaum: Play (Stunt Records)

Uffe Steen; kitara, Lennart Ginman; basso, Adam Nussbaum; rummut

Søren Lee: Living Now (Stunt Records)

Søren Lee; kitarat, Jesper Nordenström; urut, piano, Mads Vinding; basso, Martin Andersen; rummut ja yhdellä kappaleella Lelo Nika; haitari

29.11. 2001


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.