Sten Sandell Trio: Standing Wave

Keväällä arvioin ruotsalaisen improvisoijan, säveltäjän, äänitaiteilijan ja pianistin Sten Sandellin levyä ” bio elektrika ”. Koska en ole mikään elektronisen musiikin ystävä, levy jätti minut hieman kylmäksi. Nyt Sandellilta on julkaistu norjalaisella free jazzia julkaisevalla SOFA-levymerkillä uusi pianotriolevy ja nämä konserttiäänitykset, joilla Sandell soittaa pelkästään akustista pianoa, ovat kyllä mieluista kuultavaa.

Trio työstää viisi ilmeisen vapaata improvisaatiota, joissa kaikissa tunnelmat vaihtelevat hienovaraisesta mietiskelystä koko trion intensiiviseen pauhuun. Välillä trio yltyy pianon johdolla lähes perinteiseen svengiin, välillä se lepää levollisen bassosoolon ajan. ”Standing Wave” on hieno osoitus Sandellin pianistin kyvyistä. Myös muut trion jäsenet ovat instrumentalisteina taitureita ja heidän saumatonta yhteispeliään on ilo kuunnella.

Sten Sandellista kiinnostuneille tiedoksi, että hän on mukana myös Sven-Åke Johanssonin tuoreella levyllä ”Six Little Pieces For Quintet” (hatOLOGY 538), jolla Sandellia soittaa asteen verran perinteisemmässä jazzympäristössä.

Sten Sandell Trio: Standing Wave (SOFA)

Sten Sandell; piano, Johan Berthling; basso, Paal Nilssen-Love; rummut

31.8. 2001

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: