Steve Wilson: Generations

Saksofonisti Steve Wilson on tehnyt ainakin kolme soololevyä Criss Cross-levymerkillä ja hänen nimensä on vilahdellut viime aikoina usein muidenkin levyjen esiintyjätiedoissa. Wilson soittaa myös Chick Corean uuden Origin-yhtyeen tuoreella livelevyllä. Ilmeisesti yhteistyö Corean kanssa on poikinut myös levytyssopimuksen Corean Stretch-merkille. Levyn ideana on koota 37-vuotiaan Wilsonin avuksi häntä vanhempien sukupolvien muusikoita; siitä levyn nimi Generations.

Yhtyeen vanhin, rumpali Ben Riley, soitti jo 1960-luvulla mm. Thelonious Monkin kanssa ja pianisti Mulgrew Miller ja basisti Ray Drummond ovat iältään Rileyn ja Wilsonin väliltä. Lopputuloksena on taidokas kvartetti, jonka soitto svengaa niin vaivattomasti kuin mihin täydellisen ammattitaitoiset jazzmuusikot pystyvät. Vaihtelun vuoksi Wilson soittaa sekä alttoa että sopraanoa ja yhdellä raidalla huilua. Ohjelmistokin on vaihteleva, on omia sävellyksiä ja pari standardia. On balladeja, kuten kaunis ”Chrysalis” ja on vauhdikkaampaa menoa, kuten suomalaisittain mielenkiintoisesti nimetty ”Sisko”.

Kaikki on siis periaatteessa kunnossa, mutta kuitenkaan mikään ei nosta tätä levyä esille muiden kvartettilevytysten joukosta. Yhtyeen johtaja Steve Wilson jättää itsestään aika persoonattoman kuvan. Parhaimmillaan Generations onkin Mulgrew Millerin kiinnostavien soolojen aikana.

Steve Wilson: Generations (Stretch Records)

Steve Wilson, altto- ja sopraanosaksofoni, huilu; Mulgrew Miller, piano; Ray Drummond, basso; Ben Riley, rummut

17.1.1999

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: