Stevens, Siegel & Ferguson featuring Valery Ponomarev: Panorama


Amerikkalainen pianisti Michael Jefry Stevens on uusi tuttavuus, jonka taustojen selvittely paljastaa, että hänellä on jo pitkään ollut monta rautaa tulessa. Stevens on levyttänyt pari levyä Leo Recordsille omissa nimissään ja yhdessä basisti Joe Fondan kanssa Music & Arts-merkille nimellä Fonda/Stevens Group. Trio Stevens, Siegel & Ferguson on tehnyt kanssa kaksi levyä pienelle Imaginary Records-merkille, jonka muuhun tuotantoon kuuluu luettelon mukaan myös kokeellista rockia. Stevensin yhteistyökumppaneita ovat vielä olleet esimerkiksi Dave Douglas, Mark Feldman ja Gerry Hemingway.

Kaikki viittaa siis jonkin sortin nykyjazzin suuntaan Uudella Panorama-levyllä vierailevana trumpetistina on kuitenkin Valery Ponomarev, joka emigroitui jo 1970-luvulla Neuvostoliitosta ja pääsi yhteen Art Blakeyn monista Jazz Messergers-versioista. Sittemmin Ponomarev on jatkanut uraansa hard bop-pohjalta. Ehkä juuri hänen vaikutuksestaan Panorama on varsin tavanomaista solisti ja komppi-pohjalta toteutettua jazzia. Niin syntyy helposti viihdyttävä ilta jazzklubille, mutta kiinnostavan levyn tekeminen on vaikeampaa.

Panorama alkaa lupaavasti ja vahvasti. Kaksi ensimmäistä kappaletta, Siegelin Magigal Spaces ja Colemanin Lonely Woman, ovat levyn parhaimmat. Stevens soittaa näissä emotionaaliset, välillä vapaamuotoiset pianosoolot, mutta tyytyy jostain syystä jatkossa tavanomaisempaan ilmaisuun. Ponomarev soittaa parhaiden hard bop-perinteiden mukaisesti ja säestävä trio on yhteen hitsautunut. Tuloksena on mainio trumpettilevy, joka ei aivan täytä ensimmäisten kappaleiden lupausta, mutta herättää kiinnostuksen Stevensin on muita projekteja kohtaan.

Stevens, Siegel & Ferguson featuring Valery Ponomarev: Panorama (Imaginary Records)

Valery Ponomarev trumpetti, taskutrumpetti ja flyygelitorvi; Michael Jefry Stevens piano; Tim Ferguson basso; Jeff “Siege” Siegel rummut

1.5.1999


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.