Teddy Rok Seven: Universal Four


Teppo Mäkynen on tullut akustisen jazzin ystäville tutuksi taidokkaana rumpalina monissa hienoissa yhtyeissä, kuten Platypus Ensemble, Hurmio ja Manuel Dunkel Quartet. Toisaalta Mäkynen on ollut kovasti kiinnostunut myös elektronisen musiikin, sämpläyksen ja muun uuden ääniteknologian keinoista. Näistä pyrinnöistä hyvä esimerkki on jännittävä Reuna-yhtye, jossa hän seikkailee yhdessä Jarmo Saaren kanssa.

Mäkysen ensimmäinen oma levytys “Universal Four” on näiden kahden mielenkiinnon kohteen värikäs yhdistelmä. Musiikki soljuu eteenpäin varsin sujuvasti. Akustisten soittimien ympärille rakennetut elektroniset äänimaisemat ja koristeelliset yksityiskohdat lisäävät kokonaisuuden tuntua. Kokonaisuudesta voi kuitenkin nostaa esille myös yksittäisiä suorituksia, kuten Mäkysen tyylikkään napakka soitto, Innasen rehevästi mörähtelevä baritoni, Pettisen intensiivinen trumpetti ja Abdissa Assefan maukkaasti kohdalleen osuvat aksentit.

Levyn avauskappaleella “The Beginning” kuultava tuoteselostus lupaa, että “this music will take you to places and spaces, you´ve never been before”. Selostus liioittelee, sillä mitään erityisen ainutlaatuista musiikkia levyllä ei ole, mutta “Universal Four” on kuitenkin taitavasti ja tyylikkäästi jazzin rajamailla vaeltelevaa uutta rytmimusiikkia. Kuulijalle tarjotaan ripaus soulpoppia (“Feel”), svengaavaa groovejazzia (“Askaa!” ja “Around the Clock”) ja kiireetöntä tunnelmointia (“Damn Straight” ja “Steady”). Yhtyeen live-esiintymisistä on levyn perusteella lupa odottaa paljon.

Teddy Rok Seven: Universal Four (Jupiter)

Teppo Mäkynen; drums, percussion, keys, programming, bass, guitar, Abdissa Assefa; percussion, Ville Riippa; keys, Ville Huolman; bass, Okou; vocals, Timo Lassy; tenor sax, Mikko Pettinen; trumpet, Mikko Innanen; baritone sax, Sonny Heinilä; flutes, Jay Kortehisto; trombone, Jukka Eskola; fluegelhorn, Severi Pyysalo; vibraphone, Chauncey McBride; narration

19.2. 2004


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.