U-Street All Stars: Bowling

U-Street All Starsin toinen levy ”Bowling” tarjoaa samaa lääkettä kuin vuonna 2002 ilmestynyt debyyttilevy ”Helsinki Sessions” eli energiaa pursuavaa svengijazzia antaa palaa -asenteella soitettuna. Myös uutuuslevystä välittyy vankka osaaminen ja jazzin perinteistä kumpuavien keinojen monipuolinen hallinta.

U-Street All Starsin pyrkimys tallentaa levylle livetilanteen riemukkuus on onnistunut yllättävän hyvin. Markus Holkon ja Timo Lassyn saksofonit kieppuvat milloin hurjassa takaa-ajossa, milloin solmivat yhdessä mutkikkaita kuvioita ja eroavat taas omille teilleen ytimekkäiden soolojen ajaksi. Vauhdin takaa taitava komppiryhmä; varsinkin Jussi Lehtosen innostunut rumputyöskentely ja Teemu Viinikaisen elegantit kitarasoinnut ovat olennainen osa yhtyeen soundia. Koska U-Street All Stars on voinut toimia yhdessä jo useamman vuoden ajan, selvitään vikkelimmistäkin käänteistä kompuroimatta. Vikkelä vauhti tosin alkaa käydä jopa kuulijan voimille, vaikka svengikappaleiden katveeseen on sijoitettu lepopaikoiksi myös pari balladia, joista ”This Time” on valjuhko ja ”Blue Is The Color” herkän kaunis.

U-Street All Stars on ollut viime vuosien suomalaisen jazzin positiivisimpia ilmestyksiä. Kahden kovatasoisen levyn jälkeen yhtyeelle tulee kuitenkin eteen uusien sävyjen etsimisen paikka, kun kolmas levy joskus on tekeillä.

U-Street All Stars: Bowling (Blue Note)

Markus Holkko ja Timo Lassy; saksofonit, Teemu Viinikainen; kitara, Timo Tuppurainen; basso, Jussi Lehtonen; rummut

15.3. 2004

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: