Länsirajan sulkeminen jatkuu

Rajalle oli tullut lisäturvaa, siis tuo muovinauha. Matkahuollon paketti näytti kuitenkin kulkevan yli rajan. Kuva otettu 16.4.2020.

Länsirajan sulkeminen näyttää jatkuvan epämääräiseen tulevaisuuteen. Kun koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Länsi-Pohjan alueella on sairastunut väkimäärään suhteutettuna paljon ihmisiä, rajan tiukempaakin sulkemista on vaadittu. Nythän esimerkiksi sairaanhoitohenkilökunnan työmatkat ovat sallittuja. Käytännössä kyse on nimenomaan Suomessa asuvien matkoista Ruotsin puolelle ja Haaparannalla pelätään terveydenhoidon lamaantumista, jos kaikki työmatkat rajan yli kielletään.

Mielestäni Suomen ratkaisussa on otettava huomioon rajanaapureiden terveydenhoidon toimivuus. Kaikilla täällä asuvilla on rajan toisella puolella asuvia hyviä naapureita, sukulaisia, ystäviä ja työkavereita voi jättää pulaan. Suomen ja Ruotsin, Tornion ja Haaparannan hyviä suhteita ei kannata vaarantaa. Avun tarve voi joskus tulevaisuudessa kääntyä myös toisin päin. Hyviä ja helppoja ratkaisuja ei ole tarjolla ja ankea aika rajalla ei lähiaikoina lopu.


Posted

in

,

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.