Raja auki – väylä vapaa! Osa 2

Torniossa osoitettiin mieltä avoimen rajan puolesta.
Torniossa osoitettiin mieltä avoimen rajan puolesta.

Lauantaina 3.10. Torniossa järjestettiin kaksi mielenosoitusta. Toisen teeman oli “Mielenosoitus avoimen ja rajattoman Tornio/Haaparannan puolesta” ja toinen jatkoi jo pari viikkoa sitten aloitettua rajat kiinni -ajattelua. Molemmat mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti.

Rajat kiinni -mielenosoitus suuntasi viestinsä myös hallitukselle.
Rajat kiinni -mielenosoitus suuntasi viestinsä myös hallitukselle.

Rajat kiinni -mielenosoituksen Facebook-sivulla vaaditaan “pääministerin sekä sisäministerin erottamista sekä maahantulijoiden käännyttämistä jo ruotsin rajalla takaisin turvalliseen ruotsiin“. Tosiasiallisesti vaatimus toteuttaminen tarkoittaisi hallituksen eroamista.

Rajoja kiinni vaatimassa oli myös Teuvo Hakkarainen.
Rajoja kiinni vaatimassa oli myös Teuvo Hakkarainen.

Hallituspuolueen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli mukana mielenosoituksessa, jossa vaadittiin maan hallituksen eroa.

Suomen lippu ei saa jäädä vain kansallismielisten käyttöön.
Suomen lippu ei saa jäädä vain kansallismielisten käyttöön. Vasemmalla näkyvässä plakaatissa pelotellaan turvattomuudella.

Tuntui oudolta ja ikävältä nähdä Rajat kiinni -mielenosoituksessa niin monta Suomen lippua. Nyt olisi korkea aika huolehtia siitä, että lippu ei jää vain ahtaan kansallismieliseen käyttöön.

Eat pig
Pohjanoteeraus

Tämä oli päivän älyttömin plakaatti.

Odinin sotilaat?
Odinin sotilaat?

Rajat kiinni -marssilla oli joukko miehiä, jotka olivat pukeutuneet mustaan “Soldiers of Odin” -huppariin. En löytänyt Odinin sotilaista netistäkään juuri mitään tietoa. Ilmeisesti eräs kemiläinen uunatsi on jakanut Facebookissa ainakin yhden kuvan näihin huppareihin pukeutuneista miehistä, jotka olivat kulkeneet Kemissä kadulla jonkinlaisina “kodinturvajoukkoina”.

Selät kääntyivät
Selät kääntyivät

Avoimen rajan puolustajat käänsivät tyylikkäästi selkänsä Rajat kiinni -marssijoille, joita kovasti varoitettiin provokaatioista ennen mmarssin lähtöä. Mielenosoittajien kohtaaminen sujui onneksi rauhallisesti.

Perusasiat
Perusasiat

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Katso koko kuvasarja:

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.