Raja suljettiin koronaviruksen takia Torniossa ja Haaparannalla

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Suomen ja Ruotsin raja suljettiin koronaviruksen takia yöllä 19.3.2020. Kävin aamulla katsomassa ja kuvaamassa, miltä rajalla nyt näyttää. Raja oli todellakin suljettu, mikä on hyvin hämmentävää. Olemme täällä tottuneet liikkumaan Tornion ja Haaparannan välillä vapaasti ikään kuin rajaa ei olisikaan.

Tarkkailin liikennettä rajalla jonkin aikaa. Näytti siltä, että rekat päästetään läpi pysäyttämättä. Kaikki henkilöautot pysäytettiin, mutta ilmeisesti kaikilla oli naapurin puolelle pätevää asiaa, sillä kaikki autot pääsivät jatkamaan matkaa. Myöhemmin päivällä uutiset kertoivat, että kymmeniä autoja oli käännytetty takaisin rajalta.

Vaikka olen junantuoma torniolainen, avoimesta rajasta on tullut minullekin identiteettiä vahvasti määrittävä asia. Niinpä rajan sulkeminen tuntuu hyvin surulliselta, vaikka raja suljetaan nyt hyvästä ja perustellusta syystä. Toivottavasti tilanne menee mahdollisimman pian ohi ja rajaa avautuu jälleen.

Grannikadun alkupää 20.3. 2020

Rajavartijat olivat tulleet tänään myös Grannikadun alkuun.

Näränperän rajanylityspaikka 22.3.2020

Näränperän rajanylityspaikalla tie on suljettu puomilla ja lumella.

Vapaasta rajasta on vielä ripaus jäljellä, kun hiihtäjät saavat ylittää valtakunnan rajan Kaupungilahdella Tornion ja Haaparannan välissä.


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.