Ellen Andersson & Norrbotten Big Band Torniossa 4.2.2020

Norrbotten Big Band esiintyi jälleen Tornion puolella Lappian musiikkitalossa 4.2.2020. Yhtyeen solistina esiintyi nuori ruotsalainen laulaja Ellen Andersson. Norrbotten Big Bandilla on viime aikoina ollut niin usein vieraana laulusolisteja, että etukäteen suhtauduin illan konserttiin hieman epäillen ja asenteella: ”taas yksi nuori jazzlaulaja”. Eikä illan teema ”Broadway” yhtään nostanut odotuksia.

Onneksi olin täysin väärässä. Vuonna 2017 Ruotsin radion vuoden tulokkaaksi valitsema Andersson osoittautui taitavaksi ja ennen kaikkea ääneltään omaperäiseksi laulajaksi. Yhtyeen kapellimestari oli uusi tuttavuus Mats Hålling, joka oli sovittanut musikaalisävelmistä poimitut sävelmät kiinnostavasti.

Orkesterin komppikolmikko, pianisti Calle Brickman, basisti Petter Olofsson ja rumpali Calle Rasmusson olivat hekin vahvassa vireessä ja kantoivat vahvalla svengillään koko esitystä. Kun vielä orkesterin tutut sooloäänet saksofonistit Håkan Broström ja Robert Nordmark sekä trumpetisti Dan Johansson olivat hekin hyvässä vireessä, syntyi kokonaisuudesta onnistunut jazzilta.

Ellen Andersson Quartet – I’ll Be Seeing You

Kategoria(t): Jazz, Valokuvaus Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.