Norrbotten Big Band Quincy Jonesin jazzsävellysten kimpussa

Norrbotten Big Band matkasi 1950- ja 1960-lukujen vaihteeseen ja Quincy Jonesin big band jazzin pariin kapellimestari Vellu Halkosalmen johdolla. Klassinen big bandin soundi kuulosti todella hienolta ja vivahteikkaalta. Vaikka orkesterin vahvat solistit Håkan Broström, Dan Johansson ja Robert Nordmark saivat tietenkin soittaa soolo-osansa, oli konsertin pääpaino tällä kertaa nimenomaan sävellyksissä ja sovituksissa. Ja kylläpä soikin big band kauniisti Lappian Musiikkitalon salissa!

Samalla yleisö sai kuulla Halkosalmen kiinnostavan luennon Jonesin musiikista, sillä välispiikit olivat tavallista pidemmät, mutta täynnä hyvin kerrottua asiaa. Konsertin myötä saimme seurata Jonesin matkaa jazztrumpetistista jazzsäveltäjäksi ja lopulta poptuottajaksi. Samalla Halkosalmi kertoi myös omasta työstään ja sen kautta avautuneesta mahdollisuudesta olla suoraan yhteydessä Quincy Jonesin itsensä kanssa.

Metropole Orkest Big Band plays Quincy Jones

Halkosalmen ja NBB:n yhteistyöstä ei ainakaan vielä ole julkaistu videomateriaalia, joten videonäyte esittelee Halkosalmea alankomaalaisen Metropole Orkest Big Bandin kanssa. Halkosalmi kertoo videolla myös Quincy Jones -projektin taustoista. Video on vuodelta 2014.

Kategoria(t): Jazz, Valokuvaus Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.