Svensk Jazz -näyttely Haparandabladetin arviossa

Haparandabladet ja sen toimittaja Lasse Stenman on noteerannut näyttelyni. Arvio on positiivinen, kuten jokainen voi lukea oheisesta lehtileikkeestä. Jutussa esitellään myös samassa rakennuksessa esillä oleva Haaparannan valokuvaseuran näyttely. Kuvaa klikkaamalla esille avautuu lukukelpoinen versio.

Stenman nostaa ihan aiheellisesti esille jazzkuvien miesvaltaisuuden, kuvien joukossa on kuvia vain kolmesta naismuusikosta. Laulaja Lina Nyberg on kahdessa kuvassa, joiden välissä on kulunut aikaa kahdeksan vuotta. Toinen laulaja Rigmor Gustafsson esiintyy yhtyeineen kolmessa kuvassa, jotka otin Turku Jazzissa vuonna 2018. Ainoa naispuolinen instrumentalisti näyttelyssä on trumpetisti/säveltäjä Ann-Sofi Söderqvist.

Näyttelykuvien miesvaltaisuus on toki peilikuva koko jazzin miesvaltaisuuden perinteestä, joka on alkanut murtua vasta viime aikoina. Naisille ennen varattu laulusolistin osa on laajentunut ja naiset ovat entistä vahvemmin esillä yhtyeenjohtajina ja eri instrumenttien taitajina. Tämä kehitys ei valitettavasti vielä näy minun kuvissani.


Posted

in

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.