Jazz valokuvan silmin

“Jazz valokuvan silmin” esittelee jazzin ja valokuvan suhdetta. Aiheina ovat hyvän valokuvan ainekset sommittelusta ja rajaamisesta lähtien. Myös jazzmuusikoiden ilmeiden ja viestinnän vangitseminen, jazzkeikoilla kuvaaminen, kuvankäsittely ja mustavalkoisen valokuvan lumo saavat sijansa. Esitys perustuu valokuviini, joista vanhimmat ovat 1980-luvun puolivälin Kalottjazz & Blues -festivaaleilta ja tuoreimmat kuluvalta vuodelta
Timo Lassy, Helsinki 2012

Keväällä 2023 sain yllättävän, mutta mieluisan viestin, kun Lahti Big Bandin puheenjohtaja Janne Tarmio kutsui minut keskustelemaan jazzista ja valokuvauksesta osana Lahden Jazztori-festivaalia. Ehdotus oli mielenkiintoinen ja lupasin tietenkin tarttua näin mielenkiintoiseen tilaisuuteen tuoda esille vuosien varrella kuvaamiani valokuvia jazzmuusikoista.

Valmistelin Lahteen diaesityksen “Jazz valokuvan silmin”. Pohdiskelen esityksessä jazzin ja valokuvauksen suhdetta. Aiheina ovat esimerkiksi sommittelu, rajaaminen, jazzmuusikoiden ilmeiden ja viestinnän vangitseminen, erilaisilla jazzkeikoilla kuvaaminen, kuvankäsittely ja mustavalkoisen valokuvan lumo. Esitys perustuu siis valokuviini, joista vanhimmat ovat 1980-luvun puolivälin Kalottjazz & Blues -festivaaleilta ja tuoreimmat kuluvalta vuodelta.

Jazz valokuvan silmin

Jazz valokuvan silmin Lahden kirjastossa. Kuva: Timo Mäkelä

Ensimmäinen “Jazz valokuvan silmin” -esitys järjestettiin Lahden Jazztori-tapahtuman yhteydessä 26.9.2023. Lahden kirjaston musiikkiosastolla järjestetyssä tilaisuudessa esittelin kuviani ja keskustelin niistä ja niiden herättämista ajatuksista Janne Tarmion kanssa.

Jazz valokuvan silmin – Tornio 8.11.2023

Kuvat: Esa Pirinen

Esittelin jazzkuviani myös Torniossa Riverside Jazzin ja Tornion kirjaston järjestämässä tilaisuudessa.

Kiinnostaako “Jazz valokuvan silmin”?

Jos jazzvalokuvaus kiinnostaa ja haluat esitykseni osaksi vaikkapa jazzyhdistyksen ohjelmaa, ota yhteyttä minuun sähköpostilla: etunimi.sukunimi@valonkuvia.fi.


Posted

in

,

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.