Jukka Linkola Tentet – Oulu 24.5.2023

Jukka Linkola Tentetti esiintyi ja levytti edellisen kerran lähes kolmekymmentä vuotta sitten. Tänä keväänä Jukka Linkola on palannut vahvasti jazzin pariin 50 vuotta kestäneen muusikonuransa kunniaksi ja tuonut tentettinsä sekä konserttilavoille että levytysstudioon. Uusi albumi “Rumba Liberte” ilmestyi aiemmin tänä vuonna ja tentetti päätti komeasti Oulun musiikkijuhlien OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan tältä keväältä.

Päällisin puolin näytti siltä, että teatteriravintola RioLiveen oli saapunut muitakin sellaisia musiikinystäviä, jotka ehkä jo 1970-luvun lopulla olivat hankkineet levyhyllyynsä Linkolan oktetin “Protofunk”-levyn. Mutta Linkolan paluussa ison jazzorkesterin äärelle ei ollut kyse nostalgiamatkasta, vaan aivan uudesta, aivan uudelle tentetille (vain kitaristi Markku Kanerva oli mukana vanhoilta ajoilta) sävelletystä aivan ajankohtaisesta musiikista. Konsertissa kuultiin kaikki uuden “Rumba Liberten” kappaleet sekä toisen setin lopuksi “Turning Point” ja encoreksi “Lapin Kulta Blues” vuoden 1994 “The Tentet“-levyltä (+vielä toinen encore, jonka nimi ei jäänytkään muistiin).

Kuvasarja Oulun konsertista

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WP Frank

Linkolan musiikin luonteeseen kuuluu, että melodiset, jazzin, funkyn ja vaikkapa kuubalaisen musiikin rytmien varassa kulkevat sävellykset pitävät musiikin koko ajan tiukasti suunnassa. Tietysti orkesterin jäsenet saavat mukavasti tilaa sooloilleen, mutta täysin valtoimilleen sävellysten ohjauksesta musiikki harvoin pääsee.

Näin konsertti olikin mainio esimerkki vahvasti sävellyksiin perustuvasta jazzista. Kotimaan huippumuusikot soittivat tarkasti ja taitavasti, mutta kuitenkin niin innostuneen intensiivisesti, että pelkän tekniikkanäytöksen vaaraa ei missään vaiheessa ollut. Jukka Linkola Tentet tarjosi yleisölle hienon ja värikkään elämyksen.

Jukka Linkola Tentet
Jukka Linkola, piano, Jouni Järvelä, altto- ja sopraanosaksofoni, Manuel Dunkel, tenorisaksofoni, huilu, Teemu Mattsson, trumpetti & flyygelitorvi, Kasperi Sarikoski, pasuuna, Seppo Kantonen, kosketinsoittimet, Markku Kanerva, kitara, Vesa Ojaniemi, basso, Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet, Jaska Lukkarinen, rummut


Posted

in

,

by

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.