Levon Helm (1940 – 2012)

The Band: Robbie Robertson kitara, Richard Manuel, piano, rummut, Garth Hudson, kosketisoittimet, saksofoni, Rick Danko, basso ja Levon Helm, rummut. Kuvassa The Bandin levykansia.

The Band-yhtyeen rumpali ja laulaja Levon Helm kuoli eilen (19.4.2012) 71-vuotiaana. The Band oli aikoinaan suuri suosikkini ja sen LP-levyt pyörivät ahkerasti levysoittimessani. Yhtyeen musiikki on luonnollista, maanläheistä ja tavallaan yksinkertaista. Samalla sen musiikista välittyy kuitenkin jotain hyvin merkityksellisen tuntuista syvyyttä, jota nimenomaan Levon Helm vahvana laulusolistina että omaperäisenä rumpalina toi yhtyeen luomaan ainutlaatuiseen kokonaissoundiin.

Tuntuu kovin surulliselta, että nyt Helmin kuoleman jälkeen nuoruuteni suosikkiyhtyeeni jäsenistä elossa ovat enää Robbie Robertson ja Garth Hudson, sillä Richard Manuel kuoli 43-vuotiaana vuonna 1986 ja Rick Danko vuonna 1999 56-vuotiaana.

Lisätietoja:
Levon Helm, Drummer and Rough-Throated Singer for the Band, Dies at 71, New York Timesin muistokirjoitus ja hyvä yleisesitys Helmin urasta

Levon Helm Dies at 71; kuvasarja New York Timesin sivuilta

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.