Löytö levyhyllystä – Pepper Adams: Conjuration. Fat Tuesday´s Session

Pepper Adams: Conjuration. Fat Tuesday´s Session (Reservoir Music, 1990)

Pepper Adams: Conjuration. Fat Tuesday´s Session (Reservoir Music, 1990)

Baritonisaksofonisti Pepper Adamsin (1930-1986) nimissä oleva livelevys “Conjuration. Fat Tuesday’s Session” (Reservoir Music) on vuonna 1990 ilmestynyt cd-versio musiikista, joka ilmestyi alunperin vinyylinä.

Levy todistaa fonistin keikkaa New Yorkin Fat Tuesday-klubilla elokuussa 1983, kun lavalle nousi poikkeuksellisen mielenkiintoinen kokoonpano. Yhtyeessä soittivat Adamsin lisäksi trumpetisti Kenny Wheeler, pianisti Hank Jones, basisti Clint Houston ja rumpali Louis Hayes.

On ilmeistä, että kyse on muutamaa klubikeikkaa varten kootusta tilapäisestä kvintetistä. Kun illan ohjelmisto koostuu kuitenkin lähes kokonaan Pepper Adamsin sävellyksistä (lisänä vain yksi standardi ”Alone Together” ja kaksi Thad Jonesin kappaletta), on ilmeistä, että kyse ole ollut aivan rutiinikeikasta.

Hieman rosoisesta yhtyesoundista huolimatta kvintetin jazz toimii valtavan hienosti.Useimmiten omaa musiikkiaan soittava trumpetisti Kenny Wheeler on harvemmin esillä näin perinteisen jazzilmaisun parissa. Nyt hänen omaperäinen soundinsa sopii hyvin persoonallisen Adamsin pariksi.

Pianisti Hank Jones (1918-2010) soittaa hienostuneen lyyristä bebop-pianoa, joka on sopiva kontrasti puhaltajien intensiiviselle rosoisuudelle. Komppipari Houston-Hayes on tietenkin svengaavan hard bop-perinteestä ponnistavan musiikin taitajia. Näin klubilla soitti dynaaminen yhtye, jonka esiintyminen on tässä tallennettu poikkeuksellisen onnistuneesti.

En enää jaksa muistaa, mistä ja milloin olen levyn itselleni ostanut. En ollut kuunnellut sitä moniin vuosiin, mutta jostain syystä tein viikonloppuna tämän ilahduttavan hienon musiikkilöydön omasta levyhyllystäni.

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.