Mirja Mäkelä Trio: So Far, So Me (Eclipse Music, 2022)

Mirja Mäkelä. Kuva: Teemu Mattsson

Mirja Mäkelä Trion uusi albumi ”So Far, So Me” koostuu lähes kokonaan Mirja Mäkelän sävellyksistä, ainoa lainakappale “Chelsea Morning” on poimittu Joni Mitchellin tuotannosta. Omien sävellystensä tekstejä Mäkelä on sekä kirjoittanut itse englanniksi että valinnut kotimaisen runouden klassikoilta (Eino Leino ja Kirsi Kunnas) ja uudemmilta nimiltä (Heli Harjunpää ja Sanna Karlström).

Albumi on monipuolinen levy, jonka skaala ulottuu koiranpennusta kertovan bebop-henkisen svengi-ilottelun “Poncho” ja kansanlaulumaisen “Kauppasopimuksen” (Leino) kautta dramaattiseen sanattomaan lauluun “Valkea myrsky”. Viime mainitulla raidalla saksofonisti Manuel Dunkel ja rumpali Mikko Hassinen laajentavat yhtyeen kvintetiksi ja Tuomo Dahlbomin muuten niin kirkas ja kuulas kitara tavoittaa säröisiä rocksoundeja. ”So Far, So Me” on moneen suuntaan avautuva laulukokoelma, jonka Mäkelän taidokas, svengaavakin laulu ja trion herkästi kuunteleva kommunikaatio sitoo tiiviisti yhteen jazzlevyksi. 

Mirja Mäkelä Trio esiintyy Torniossa perjantaina 18.11.2022 ravintola Olofissa. (Lue lisää Riverside Jazzin sivulta.) Levyn perusteella kuulijalla on lupa odottaa hienoa jazziltaa. Levy kuuluu Valon kuvia -blogin  Vuoden valinnat 2022 -listalle.

Mirja Mäkelä Trio: So Far, So Me (Eclipse Music, 2022)
Mirja Mäkelä, laulu, Tuomo Dahlbom, kitara, Juho Kivivuori, basso + Manuel Dunkel, saksofoni ja Mikko Hassinen, lyömäsoittimet

Mirja Mäkelä Trio – Vakaa maa

Share
Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.