Riverside Jazz 25 vuotta

Kuva, jonka Jukka Piiroinen (@valonkuvia) julkaisi laitteella

Riverside Jazz -yhdistys täytti eilen 25 vuotta. Olin mukana perustamassa yhdistystä ja sen perustava kokous pidettiin 25.10.1989 Tornion Kerhoravintolan kabinetissa. Minut valittiin silloin yhdistyksen puheenjohtajaksi ja oli puheenjohtajana varmaankin liian kauan, sillä luovuin tehtävästä vasta vuonna 2007. Muutaman vuoden tauon jälkeen palasin yhdistyksen toimintaan takaisin ja olen nyt sihteeri/tiedottaja.

Yhdistys juhli merkkipäiväänsä järjestämällä juhlakonsertin, jossa esiintyi Sid Hille Contemporary Collective. Yhtyeessä soittivat pianisti/säveltäjä Sid Hillen ja kitaristi Teemu Viinikaisen kanssa yhtyeessä jousikvartetti Maija Linkola (viulu), Elina Viitasaari, (viulu), Lotta Poijärvi (alttoviulu) ja Markus Hohti (sello).

Konsertti koetteli komeasti jazzin, improvisaation ja klassisen musiikin raja-aitoja. Se toi hienosti esille Sid Hillen musiikkia ja muusikot, varsinkin Viinikainen ja kvartetti, pääsivät upeasti näyttämään taitojaan. Hienovarainen musiikki sopi hyvin juhlakonsertiksi. Kompromisseja kaihtava musiikki ansaitsee tulla esille kaiken julkisuuden valossa paistattelevan puolivillaisuuden varjosta.

Tällä kertaa en kuvannut kovin paljon. Musiikki tuntui niin hiljaiselta ja herkältä, että kameran kanssa häärääminen olisi ollut häiritsevää. Kokosin kuvistani Instagrammiin yllä näkyvän koosteen InstaFrame-ohjelmalla ja säädin sävyjä seepian suuntaan Afterlight-ohjelmalla.

Lue lisää Riverside Jazz juhlasta yhdistyksen nettisivuilta: Pojat Posarissa – Riverside Jazz 25 vuotta.

Kategoria(t): Jazz, Valokuvaus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.