Filmikuvaajan vuosi alkoi – mukaan uuteen projektiin

Yashica-A, isäni kamera vuosikymmenten takaa

Tornion kameraseura toteuttaa Finnfotolta saamansa apurahan turvin filimikuvaukseen keskittyvän ”Filmikuvaajan vuosi” -projektin. Nimensä mukaisesti noin vuoden mittaiseksi suunniteltu ohjelma alkoi tänään (26.6.204). Tulevan vuoden aikana on tarkoitus tutustua monipuolisesti filmikuvaamisen eri puoliin filmin kehityksestä ja kuvien vedostamisesta erilaisiin kameroihin ja filmityyppeihin saakka. Projektin vetäjänä toimii valokuvaaja/opettaja Panu Pohjola (katso Instasta: Forestgrapher).

Pitkäkestoinen projekti tuntui sen verran kiinnostavalta, että päätin lähteä mukaan ja verestää jo ruostuneita filmikuvaamisen taitoja. Seuraan postauksissa projektin etenemistä ja julkaisen vuoden aikana (mahdollisesti) syntyneitä kuvia..

Filmikuvaajan vuosi alkoi 26.6.2024

Ensimmäisessä kokoontumisen aiheena oli erilaiset filmikamerat ja tietenkin projektin suunnittelu. Itselläni oli mukana molemmat filmikamerani. Canon EOS 300 on jo lähes kaksikymmentä vuotta sitten VAT-koulutusta varten käytettynä ostamani kinofilmikamera. Toinen on isäni vanha Yashica-A. Se on 1950- ja 1960-lukujen vaihteesta peräisin oleva rullafilmiä käyttävä, ns. kaksisilmäinen peiliheijastuskamera, kai joskus tuttavallisesti kottaraisenpönttönäkin tunnettu (katso kuva yllä). Lähden projektissa liikkeelle tällä vanhalla, jo lapsuuden muistoista tutulla, yksinkertaisella kameralla, joka päällisin puolin näyttää olevan toimintakunnossa.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.