Janne Huttunen: Janne Was Here (Hut-Tune Records, 2018)

Janne Huttunen. Kuva: Marek Sabogal

Musiikintuottajana vaikuttava saksofonisti Janne Huttunen on esikoisjazzlevyn tekijänä kaikkea muuta kuin tavallinen tavallinen tapaus, sillä yleensä Huttunen työskentelee poplevyjen, tv-sarjojen tai elokuvamusiikin parissa. Oman jazzlevyn tekeminen on kuitenkin ollut Huttusen pitkäaikaisena haaveena, jonka tyylipuhdas instrumentaalijazzlevyn ”Janne Was Here” toteuttaa.

Huttunen on koonnut levylle yhtyeen, joka tulkitsee musiikkia sulavasti ja taidokkaasti. Erityisesti esille nousee pianisti Henri Mäntylän vähäeleinen tyylikkyys. Huttunen itse soittaa aika tyypillisen modernin saksofonistin tyylillä, jonka skaala ulottuu svengiraitojen breckermäisestä kiihkosta balladien pohjoisen viileään kuulauteen.

Huttusen tausta jazzia populaarimpien musiikinlajien parissa kuuluu varmaankin selkeimmin levyn sävellyksissä ja koko elegantin paketin tuotannossa. Kaikki sävellykset ovat saksofonistin omaa työtä ja ne kaikki ovat vaivattoman melodisia, perinteisellä tavalla kauniitakin. Levy on myös hyvin huolellista työtä ja sen kulmat niin tarkoin hiottu, että ainakin tämä kuulija jää kaipaamaan jotain elämänmakuista karheutta tai yllätyksellistä vaaran tunnetta.

Janne Huttunen: Janne Was Here (Hut-Tune Records, 2018)
Janne Huttunen, saksofoni, Henri Mäntylä, keys, Ville Herrala, basso, Jaska Lukkarinen, rummut, Kalevi Louhivuori, trumpetti, Jay Kortehisto, pasuuna, Abdissa ”Mamba” Assefa, lyömäsoittimet

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.