Vuoden 2015 Yrjö-palkinto Ulf Krokforsille

Ulf Krokfors - vuoden 2015 Jazzliiton Yrjö. Kuva vuoden 2012 Raahen Rantajatseilta.

Ulf Krokfors – vuoden 2015 Jazzliiton Yrjö. Kuva vuoden 2012 Raahen Rantajatseilta.

Suomen Jazzliiton vuoden 2015 Yrjö-palkinnon vastaanotti Tampere Jazz Happeningin lavalla basisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja Ulf Krokfors. Jazzliiton hallitus kiinnitti perusteissaan huomiota Krokforsin pitkään uraan sekä musiikilliseen vivahteikkuuteen ja läsnäoloon.

Palkintoraadin jäsen, basistikollega Jori Huhtala perustelee:

“Uffe” Krokfors tunnetaan sielukkaana ja ilmaisuvoimaisena basistina, jolla on erinomainen kyky valjastaa virtuositeettinsa musiikin palvelukseen. Melodisella soitollaan ja laulavalla soundillaan hän tuo musiikkiin syvyyttä ja uusia tasoja niin solistin kuin säestäjänkin roolissa. Krokforsin soittoa leimaa aina vahva läsnäolo ja hänellä on upea kyky rakentaa soitollaan musiikillisia jännitteitä. Krokforsilla on mittava kokemus suomalaisen jazzin huipulta basistina, säveltäjänä sekä yhtyeenjohtajana. On hienoa saada myöntää Yrjö-palkinto pitkästä aikaa kontrabasistille ja erityisen mukavaa on saada luovuttaa se Uffen kaltaiselle suuruudelle.

Varsinainen fyysinen Yrjö-palkinto on vuosittain vaihtuvan taiteilijan teos. Tänä vuonna teos oli vuonna 1980 syntyneen helsinkiläisen Ville Rädyn akryylimaalaus “These patterns in the universe” vuodelta 2013.

Yleisradion Jazzradio jakoi samassa yhteydessä myös Varjo-Yrjö-palkinnon työstä jazzkulttuurin hyväksi. Palkinto myönnettiin Seppo Hansteelle. Jazzradion toimittaja Markus Partanen luovutti palkinnon Hansteelle ja perusteli valintaa:

Vuosituhannen vaihteesta asti jazzkonserteista tiedottaneen Hansteen ylläpitämä Jazzkalenteri on ainoa pääkaupunkiseudun jazzkeikat kattavasti listaava internet­foorumi. Sen lisäksi Hanste informoi yleisöä jazzkeikoista aktiivisesti myös sosiaalisen median ja laajan sähköpostilistan kautta. Jazzmuusikot ry:n ensimmäisen Vuoden jazzdiggari –tunnustuksen 2008 saanut Seppo Hanste on vakiovieras jazzkeikoilla eli artistin ja yleisön vuorovaikutustilanteessa, jossa jazz on koko historiansa ajan ollut parhaimmillaan.

Valon kuvia -blogi onnittelee molempia palkinnon saajia!

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.