Uutta Instagramissa

Sivun yläosaan päivittyy Instagram-tilini viisi viimeistä kuvaa. Suoraan Instagram-tililleni pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta:

Instagram

PrintFriendlyJaa sivu
Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Kalle Kalima: High Noon

Kalle Kalima Raahen Rantajatseilla kesällä 2014

Kalle Kalima Raahen Rantajatseilla kesällä 2014

Kitaristi Kalle Kalima tunnustaa soittaneensa  country & western -musiikkia omaksi ilokseen nuoruusvuosien soittotunneilta saakka. Uudella levyllään Kalima ottaa aiheen vihdoin julkiseen käsittelyyn ja ratsastaa trioineen sekä countrymusiikin että westernin eli villin lännen elokuvien tunnelmiin.

Lännenelokuvien musiikki on levyllä vahvasti läsnä, mihin albumin nimikin jo viittaa. Nimikappale “High Noon” on venäläissyntyisen Hollywood-säveltäjän Dimitri Tiomkinin sävellys, joka on peräisin Fred Zinnemanin ohjaamasta samannimisestä elokuvasta (suomeksi “Sheriffi”) vuodelta 1952. Tiomkinin sävellyksiä on levyllä kaikkiaan neljä, joista erityisesti menevään svengiin yltävä “Ballad Of Alamo” jää mieleen.

Country-laulujen ja elokuvamusiikin lisäksi ohjelmaan kuuluu muutakin musiikkia, kuten Leonard Cohenin salaperäinen ”Hallelujah” ja Shadows-yhtyeen rautalankahitti ”Man Of Mystery”, joka sekin on alun perin elokuvaan sävelletty. Mukaan on valittu vielä kaksi suomalaista sävellystä, joista Hiski SalomaanLännen lokari” sopii loistavasti villin lännen teemaan. Jean SibeliuksenJääkärimarssi” on sen sijaan yllätyksellisempi valinta, vaikka jääkärit edustivat samantapaista seikkailuhenkeä kuin Amerikkaa kiertäneet metsätyöläisetkin. Marssin hitaasti soitettu versio vapauttaa juhlavan melodian isänmaallisuutensa varjosta ja esille kohoaa kaunis balladi.

Triossa soittaa yhtyeenjohtajan lisäksi kaksi mielenkiintoista muusikkoa. Bassoa näppäilee mm. John Zornin, Tom Waitsin ja Dave Douglasin levyiltä tuttu Greg Cohen. Hän on trion notkea tukipilari, joka pääsee vakuuttavasti ääneen myös solistina. Komppiparin toisen jäsenen, saksalaisen rumpalin Max Andrzejewskin, svengaava ja dynaaminen soitto on vähäeleisen napakkaa.

Kalima itse on luonnollisesti levyn pääosassa. Hänen kitaransa kulkee kompin varassa kevyesti, joskus hieman Bill Frisellin hengessä vapaana leijuen. Kalima soittaa usein yllättävän perinteisesti, vaikka tietenkin antaa kitaransa laukata myös arvaamattomasti. Näin trio yhdistää luovalla tavalla modernin improvisoivan yhtyeen ilmaisun ja perinteisen musiikin. “High Noon” on yhtenäinen kokonaisuus ja samalla kuitenkin monitahoinen ja vangitseva. Lyhyesti sanottuna tätä musiikkia on mukava kuunnella.

Kalle Kalima: High Noon (ACT, 2016)
Kalle Kalima, kitara, Greg Cohen, basso, Max Andrzejewski, rummut

Kalle Kalimas Long Winding Road – Ghost Riders, live at Jazz Units Berlin, Nov.30 2015

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Jean-Babtiste Boussougou & Henri Roger: Mourim

Jean-Babtiste Boussougou & Henri Roger: Mourim (Facing You/IMR, 2015)

Jean-Babtiste Boussougou & Henri Roger: Mourim (Facing You/IMR, 2015)

Ranskalainen pianisti Henri Roger on tullut minulle tutuksi tinkimättömänä free jazzia ja nykymusiikin elementtejä yhdistävänä taiteilijana. Valon kuvia -blogissa on ollut aiemin esittelyssä kolme Rogerin levyä;  pianotriolevy “Parole Plongée”,  maalaustaiteesta innoitusta ammentava ”Parce Que!” ja pitkälti elektronisen nykymusiikin puolelle menevä ”Géographies des transitoires”.

Tuoreimmalla levyllään ”Mourim” Roger soittaa yhdessä gabonilaisen basistin Jean-Babtiste Boussougoun kanssa ja uutuus poikkeaa yleisilmeeltään aikaisemmista. Levyn nimi on gabonilaista punun kieltä ja se tarkoittaa suurinpiirtein ”sydämellä”. Levy on nimetty osuvasti, sillä duon pääosin lempeän melodinen musiikki yhdistää valloittavalla tavalla jazzin ja afrikkalaisen musiikin vaikutteita.

Hieman yllättäen löydän duon levollisesta vuoropuhelusta myös pohjoismaisen jazzin sävyjä. Kun Boussogoun kauniisti jousella soittama kontrabasso liittyy mukaan levyn herkällä avausraidalla ”Prends moi dans tes bras” (eli ”Ota minut syliin”), mieleen nousee väistämättä muistumia Bobo Stensonin ja Anders Jorminin musiikista.

Mourim” on pitkälti improvisoitua musiikkia, joka levittää ympärilleen valoisan ja lämpimän tunnelman. Alla olevan kautta pääsee mukaan tunnelmaan; levyn avausraita kun on poikkeuksellisen hieno esitys. Toisella videolla Boussogou ja Roger kertovat tarkemmin levytyksestä ja sen taustoista.

Jean-Babtiste Boussougou & Henri Roger: Mourim (Facing You/IMR, 2015)
Jean-Babtiste Boussougou, kontrabasso, ngoni, oud, ney, peukalopiano, lyömäsoittimet, laulu, efektit, Henri Roger, piano, sähkökitara, efektit

Prends moi dans tes bras

EPK (English subtitles) ”Mourim” Jean-Baptiste Boussougou/Henri Roger

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , , , , , | Jätä kommentti

Kuulasta kauneutta – Joonas Haavisto Trio – oku

Joonas Haavisto Trio. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Joonas Haavisto Trio. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Joonas Haavisto Trio avaa kotimaisen jazzlevyvuoden 2016 tyylikkäästi kolmannella levyllään ”oku”. Trion ensimmäinen levy ”Blue Waters” (Rockadilly Records) ilmestyi vuonna 2009 ja toinen levy ”Micro To Macro” (Fredriksson Music) vuonna 2013.

Yhtyeen kokoonpano on säilynyt samana kaikilla kolmella levyllä. Joonas Haavisto liittyy luontevasti pohjoismaisen jazzpianon perinteeseen kirkkaan selkeällä ja linjakkaalla soitollaan. Antti Lötjönen on bassollaan koko trioa kantava vankka taustavoima, mutta hän astuu monesti esille myös eturiviin hienoilla introillan ja sooloillaan. Rumpali Joonas Riippa on esiintynyt usein varsin vapaissa yhteyksissä, tuoreena esimerkkinä hänen kokeileva levynsä 105%” (ILMA003). Haaviston triossa Riippa kuitenkin pääsee näyttämään perinteisemmän, vähillä eleillä svengaavan puolensa.

Uutuuden japaninkielinen nimi viittaa ihmisen sisäiseen tilaan, etsimiseen, syvemmälle pyrkimiseen ja uuden löytämiseen. Käsite käy mainiosti myös taiteen tekemisen tai yhtyeen kaltaisen yhteisön kasvamisen kuvaamiseen. Trio onnistuukin vakuuttamaan kuulijansa vuosia jatkuneen etsimisen ja löytämisen tuloksellisuudesta, sillä trio luo periaatteessa tutuista pianotrion elementeistä hiljaisen keskittynyttä ja yksityiskohtia myöten harkiten soitettua musiikkia.

Hillitystä yleisilmeestään huolimatta ”oku” ei suinkaan ole tasapaksu levy, vaan päinvastoin vivahteikas ja moni-ilmeinen albumi. Avausraita, Sibeliuksen juhlavuotta kunnioittava, ”One For Jean” on tummasävyinen, johdonmukaisesti kaartuva balladi. ”Winter Sleep” puolestaan jännittyy itsepintaisen bassokuvio varaan ja nimensä veroisesti hidasliikkeinen ”Frozen“ tiivistää  sanottavansa vajaaseen kolmeen minuuttiin.

Välisoittona tarjotaan heleän kirkasta soolopianoa (”Singularity”) ja patoutunut energia vapautuu vihdoin levyn ainoalla vauhtiraidalla ”Band Wagon”. Haaviston sävellysten joukkoon on mahtunut vain yksi lainakappale, Victor Youngin standardi ”When I Fall In Love”, joka päättää levyn hienovaraisesti. Albumista syntyy kuulas, viileää kauneutta henkivä kokonaisuus.

Joonas Haavisto Trio: oku (Fredriksson Music, 2016)
Joonas Haavisto, piano, Antti Lötjönen, basso, Joonas Riippa, rummut

joonas_haavisto_trio_oku_cover_digi_3000x3000

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , , , , | Jätä kommentti

Paul Bley (1932 – 2016)

Paul Bley (1932 - 2016) Kuva: Hans Kumpf/ECM Records

Paul Bley (1932 – 2016) Kuva: Hans Kumpf/ECM Records

Kanadalainen pianisti Paul Bley kuoli 3.1.2016 83-vuotiaana. Yli kuusikymmentä vuotta kestänyt ura tuotti yli sata levytystä. Bley aloitti uransa bebop-pianistina, mutta tuli lopulta tunnetuksi free jazzin ja vapaan improvisaation liepeillä matkailleena omaperäisenä pianistina.

Lue New York Timesin muistokirjoitus ja katsaus Bley uraan: Paul Bley, Adventurous Jazz Pianist, Dies at 83.

Paul Bley ranskalaisessa tv-ohjelmassa vuonna 1973

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Vuoden valintoja videolla 2

Kokosin yhteen videoita, joilla on tallennettu livetilanteessa ”Vuoden valinnat 2015” -listalleni päässeitä yhtyeitä. Toinen osa videoista on nähtävissä ja kuultavissa alla:

Eero Koivistoinen Quartet – Hati Hati

Liberty Ship cd releasing concert (2015)

Verneri Pohjola | ’Bullhorn’ (Live in London)

Kasperi Sarikoski & Nuance – The Payment (live)

Kamasi Washington’s ’The Epic’ in Concert

Nate Wooley Quintet @ Douglass Street Music Collective

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Vuoden valintoja videolla 1

Etsiskelin netistä videoita, joilla on kuultavissa livetilanteessa tallennettuina ”Vuoden valinnat 2015” -listalleni päässeitä yhtyeitä. Etsiskelyn tuloksien ensimmäinen osa on nähtävissä ja kuultavissa alla:

Ken Vandermark Ensemble: ”Music of the Midwest School”

Tomasz Dąbrowski: Free4Arts – ”Six Months”

Dave Douglas Quintet – Wake Up Claire

Marc Ducret trio – Live @ le Triton – kokonainen konsertti

Julia Hülsmann Quartet feat. Theo Bleckmann

Kari Ikonen Trio : Աստղի Պես

Vijay Iyer Trio: NPR Music Tiny Desk Concert

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Hyvää joulua!

2015_joulukortti_netti

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina | Jätä kommentti

Vuoden valinnat 2015

2015valinnat

On tullut jälleen Valon kuvia -blogin vuoden valintojen aika. Kokosin yhteen kuluneen vuoden aikana vaikutuksen tehneitä levytyksiä, enemmänkin vihjeenä ja kuuntelusuosituksena. Niin monta kiinnostavaa levyä on jäänyt kokonaan kuulematta, että olisi liioittelua väittää valintojani ehdottoman parhaiden levyjen listaksi.

Fyysisen levyn arvostajana olen hyväksynyt listalle vain musiikkia, jota olen kuunnellut “oikeilta” kädessä pidettävältä levyiltä. Ainoana poikkeuksena on Ilma Recordsin digitaalisten levyjen paketti, jota ei ole lainkaa saatavana fyysisinä levyinä. Sen kuunteleminen sujui toki hyvin suoratoistonakin, joten en edusta tässä asiassa mitenkään ehdotonta kantaa. Musiikki on kuitenkin pääasia ja sen julkaisuformaatti lopulta sivuseikka.

Riitta Paakki Joensuussa 16.10.2015

Riitta Paakki Joensuussa 16.10.2015

Vuoden pianotriot

 • Vijay Iyer: Break Stuff (ECM, 2015)
  Break Stuff” on vakava ja kompleksinen, mutta se soi puhuu kuulijan tavoittavalla kielellä ja jättää mieleen tunteen syvällisestä musiikista. Jos olisi pakko valita, nimeäisin “Break Stuffin” vuoden levyksi. Lue lisää: ECM-uutuuksia.
 • Kari Ikonen Trio: Beauteous Tales and Offbeat Stories (Ozella Music, 2015)
  Beauteous Tales and Offbeat Stories” on täyteläinen ja vivahteikas albumi, joka nousee korkealle kaikilla mittareilla mitattuna. Lue lisää: Beauteous Tales and Offbeat Stories.
 • Riitta Paakki Trio: Characters (Jaskaa, 2015)
  Trion keskittynyt, yksityiskohtiin huolella paneutuva, koko ajan luonnollisesti svengaava yhteispeli takaavat sen, että periaatteessa tutuista jazzin raaka-aineista syntyy täyteläinen, kuulijansa palkitseva teos. Lue lisää: Vinyylin viehätys: Characters.
 • Mario Pavone: Blue Dialect (Clean Feed, 2015)
  Kuulijalle jää vahva tunne siitä, että tämä musiikki on tehty kestämään. Tarinoita kun ei selitetä puhki, vaan ne jäävät useamman kuuntelun jälkeenkin runollisen avoimiksi. Mutta onko basistin johtama yhtye pianotrio? Lue lisää: Blue Dialect.

Vuoden kotimainen debyyttilevy

 • Kasperi Sarikoski & Nuance: Essence (Fredriksson Music, 2015)
  Pasunisti Kasperi Sarikosken melodisten sävellysten varassa levystä syntyy vuoden kotimainen debyyttilevy, joka liittyy tyylikkäästi pohjoismaisen jazzin kuulaaseen perinteeseen. Lue lisää: Kolme kotimaista.

Vuoden vapaat (ja sävelletyt)

 • Audio One: An International Report (Audiographic Records, 2014) & The Midwest School (Audiographic Records, 2014)
  Saksofonisti Ken Vandermarkin uuden levymerkin ensimmäisillä levyillä free jazzin vapaus, sävellysten mahdollisuudet ja rajoitukset painiskelevat tomerasti keskenään. ”An International Report” esittelee Vandermarkin omia sävellyksiä ja ”The Midwest School” tulkitsee Julius Hemphillin, Anthony Braxtonin, Henry Threadgillin ja Art Ensemble of Chigacon musiikkia. Levyt tarjoavat väkevän annoksen ison orkesterin voimakasta musiikkia.
 • Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music (Clean Feed Records, 2015)
  Free jazz -trumpetistin ja Wynton Marsaliksen musiikin kohtaaminen kuulostaa epätodennäköiseltä. Nate Wooley palasi nuoruuden mielimusiikkinsa pariin ja tulkitsee hienon yhtyeensä kanssa raikkaasti Marsaliksen ensimmäisiltä levyiltä poimittuja sävellyksiä. Lue lisää: Marsalis-tulkintaa.
 • Tomasz Dabrowski & Free4Arts: Six Months & Ten Drops (Barefoot Records, 2015)
  Six Months & Ten Drops” on tarkkaan kuunteluun kannustavaa kamarimusiikkia, jolla on kuitenkin mukana paljon myös vahvaa tunnetta ja free jazzin estetiikkaa. Lue lisää: Mihin tässä basistia tarvitaan?.
 • Liberty Ship: The Wide Open Suite & Noises At Sea (Eclipse Music, 2015)
  Saksofonisti Esa Pietilän Liberty Ship -kvartetti julkaisi jo toisen tupla-albuminsa. Tällä kertaa albumin levyt poikkeavat toisistaan selvästi. Kun ykköslevyllä soittaa ilmaisunsa jo löytänyt ja vakiinnuttanut yhtye, kakkoslevyllä improvisoi rohkeasti rajojaan etsivä tutkimusmatkailijoiden retkikunta. Lue lisää: The Wide Open Suite & Noises At Sea .

Vuoden laululevy

 • Julia Hülsmann Quartet: A Clear Midnight. Kurt Weill and America (ECM, 2015)
  Pianisti Julia Hülsmannin kvartetti ja omaperäinen laulaja Theo Bleckmann tulkitsevat Kurt Weillin Amerikan kauden sävellyksiä balladipainotteisella levyllä tarkasti, kauniisti ja keskittyneesti. Levyllä on myös kolme Hülsmannin sävellystä, jotka hän on kirjoittanut Walt Whitmanin runoihin.

Vuoden jäähyväiset

 • Kenny Wheeler: Songs for Quintet (ECM, 2015)
  Songs for Quintet” jäi pitkän uran tehneen trumpetistin viimeiseksi levytykseksi. Vaikka levy ei tarjoa uutta Kenny Wheelerin musiikkia ennestään tuntevalle kuulijalle, on levyn tunnelma lämmin ja valoisa. Lue lisää: ECM-uutuuksia.
Verneri Pohjola Raahen Rantajatseilla kesällä 2015

Verneri Pohjola Raahen Rantajatseilla kesällä 2015

Vuoden trumpetistit

 • Verneri Pohjola: Bullhorn (Edition Records, 2014)
  Musiikki säteilee aitoa elämäniloa, ei siis halpaa hilpeyttä, vaan oikeaa valoa ja lämpöä. Lue lisää: Bullhorn.
 • Dave Douglas Quintet: Brazen Heart (Greenleaf Music, 2015)
  Trumpetisti Dave Douglasin uusi kvintetti soi toisella levyllään vakuuttavasti Miles Davisin ja Wayne Shorterin hengessä. Tinkimättömän moderniin ilmaisuun tuo maanläheisyyttä kaksi tulkintaa vanhoista hengellisistä sävelmistä.

Vuoden naapuri

 • Svenska Kaputt: Suomi (Moserobie Records, 2015)
  Saksofonisti Jonas Kullhammarin luotsaama Svenska Kaputt luo elämänmakuista ja rosoista jazzin ja rockin fuusiota, jota on kuitenkin vaikeaa luokitella vanhoihin ja tuttuihin lokeroihin. Levy kunnioittaa myös suomalaisen jazzin suuria nimiä. Lue lisää: Jonas Kullhammar & Moserobie & Svenska Kaputt & Suomi.
Juhani Aaltonen kirkkokonsertissa Raahen kirkossa kesällä 2014

Juhani Aaltonen kirkkokonsertissa Raahen kirkossa kesällä 2014

Vuoden saksofonistit

 • Kamasi Washington: The Epic (Brainfeeder,2015)
  Tavanomaista jazzyleisöä laajemman suosion saavuttanut saksofonisti Kamasi Washingtonin todella eeppinen kolmen cd:n paketti on pakko ottaa mukaan listalle. Spirituaalisen jazzin perinteestä ponnistava musiikki on runsasta ja maailmoja syleilevää, kun parhaimmillaan on yhtä aikaa äänessä kolmisenkymmentä soittajaa perinteisestä jazzyhtyeestä kuoroon ja jousiorkesteriin saakka. “The Epic” ei ole aivan mielimusiikkiani, mutta ilmiönä se on hyvin mielenkiintoinen.
 • Juhani Aaltonen & Iro Haarla: Kirkastus (TUM Records, 2015)
  Juhani Aaltonen ja Iro Haarla eivät peittele duolevynsä hengellisiä ulottuvuuksia, mihin jo levyn nimikin viittaa. Lisäksi Haarla on hakenut innoitusta suurimpaan osaan sävellyksistään Vanhan Testamentin Psalmien kirjasta. Duon musiikki virtaa levollisesti ja luonnollisesti pelkistettynä vuoropuheluna.
 • Eero Koivistoinen Quartet: Hati Hati (Svart Records, 2015)
  Toinen suomalaisen jazzin klassikkofonisti on Aaltosen tavoin edelleen hyvässä iskussa. Eero Koivistoinen on koonnut ympärilleen itseään huomattavasti nuoremman yhtyeen. Sukupolvien kohtaaminen toimii upeasti ja tuloksena on kaunista akustista jazzia.
Kitaristi Marc Ducret Raahen Rantajatseilla kesällä 2015

Kitaristi Marc Ducret Raahen Rantajatseilla kesällä 2015

Vuoden kitaristi

 • Marc Ducret Trio: Métatonal (Ayler Records, 2015)
  Sävellysten kehykset ja improvisaation vapaus, nykymusiikin älyllinen viileys ja rockin voima luovat jännitteisiä kiinnekohtia, joiden varassa levystä rakentuu valtavan kiinnostava. Lue lisää: Métatonal.
Aki Rissanen Raahen Rantajatseilla 2014. Rissanen on vahvasti mukana myös Ilma Recordsin levypaketissa.

Aki Rissanen Raahen Rantajatseilla 2014. Rissanen on vahvasti mukana myös Ilma Recordsin levypaketissa.

Vuoden tinkimättömät

 • Ilma Records 1+ 2 + 3 + 5= 4 (Ilma Records, 2015)
  Ilma Recordsin yhtenä kokonaisuutena julkaisemat digitaaliset levyt kyseenalaistavat itsestäänselviä totuuksia ja niiden kylkeen on turhaa leimata nimilappuja. Tinkimättömyydessään kokoelma jättäytyy suosiolla musiikilliseen marginaaliin, kuulijankin puolelta vaivannäköä vaativaksi taidemusiikiksi. Lue lisää: Ilma Records: 1+2+3+5=4.

Vuoden muut

 • Arvo Pärt: Musica Selecta (ECM New Series, 2015)
  Manfred Eicher koostama valikoima Arvo Pärtin 80-vuotisjuhlan kunniaksi on hyvä johdatus virolaisen säveltäjän musiikkiin.
 • Nicole Willis & Soul Investigators: Happiness In Every Style (Timmion Records, 2015)
  Nicole Willis & Soul Investigators esittää svengaavaa soulia kotimaisin voimin.  Laulaja on hieno, bändin soundi ajaton, kappaleet erinomaisia ja kokonaisuus vakuuttava.

Vuoden valinnat aakkosjärjestyksessä:

Juhani Aaltonen & Iro Haarla: Kirkastus (TUM Records, 2015)
Audio One: An International Report (Audiographic Records, 2014)
Audio One: The Midwest School (Audiographic Records, 2014)
Tomasz Dabrowski & Free4Arts: Six Months & Ten Drops (Barefoot Records, 2015)
Dave Douglas Quintet: Brazen Heart (Greenleaf Music, 2015)
Marc Ducret Trio: Métatonal (Ayler Records, 2015)
Julia Hülsmann Quartet: A Clear Midnight. Kurt Weill and America (ECM, 2015)
Kari Ikonen Trio: Beauteous Tales and Offbeat Stories (Ozella Music, 2015)
Ilma Records: 1+ 2 + 3 + 5= 4 (Ilma Records, 2015)
Vijay Iyer: Break Stuff (ECM, 2015)
Eero Koivistoinen Quartet: Hati Hati (Svart Records, 2015)
Liberty Ship: The Wide Open Suite & Noises At Sea (Eclipse Music, 2015)
Riitta Paakki Trio: Characters (Jaskaa, 2015)
Mario Pavone: Blue Dialect (Clean Feed, 2015)
Verneri Pohjola: Bullhorn (Edition Records, 2014)
Arvo Pärt: Musica Selecta (ECM New Series, 2015)
Kasperi Sarikoski & Nuance: Essence (Fredriksson Music, 2015)
Svenska Kaputt: Suomi (Moserobie Records, 2015)
Kamasi Washington: The Epic (Brainfeeder,2015)
Kenny Wheeler: Songs for Quintet (ECM, 2015)
Nicole Willis & Soul Investigators: Happiness In Every Style (Timmion Records, 2015)
Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music (Clean Feed Records, 2015)

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Marsalis-tulkintaa – Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music

Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music (Cleanfeed Records, 2015)

Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music (Cleanfeed Records, 2015)

Wynton Marsaliksen ympärillä käyty kulttuurisota oli liian amerikkalainen ilmiö, että olisin aikoinaan seurannut sitä tarpeeksi ymmärtääkseni sen kaikkia vivahteita. Sen kuitenkin tajuan, että free jazzin ja vapaan improvisaation parissa työskentelevän Nate Wooleyn ja Marsalis-sävellysten kohtaaminen on yllättävää.

Trumpetisti Wooley palaa levyllään nuoruutensa lempimusiikin pariin ja tuloksena on free jazzin elementeillä sopivasti maustettua svengijazzia. Marsaliksen varhaisilta levyiltä poimitut sävellykset toimivat mainiosti ja yhtyeen omat sävellyksetkin liittyvät saumatta kokonaisuuteen. Wooleyn kvintetti on poikkeuksellisen hieno, soundiltaan avara ja raikas.

Nate Wooley Quintet: (Dance to) Early Music (Clean Feed Records, 2015)
Nate Wooley, trumpetti, Josh Sinton, bassoklarinetti, Matt Moran, vibrafoni, Eivind Opsvik, basso ja Harris Eisenstadt, rummut

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , , | Jätä kommentti

Frank Sinatra 100 vuotta

Frank Sinatra 100 vuotta #jazz #laulu #vocals #franksinatra #syntymäpäivä #birthday

Kuva, jonka Jukka Piiroinen (@valonkuvia) julkaisi

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , , | Jätä kommentti