Uutta Instagramissa

Sivun yläosaan päivittyy Instagram-tilini viisi viimeistä kuvaa. Suoraan Instagram-tililleni pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta:

Instagram

PrintFriendlyJaa sivu
Tallennettu kategorioihin Valokuvaus, Valon kuvia suosittelee | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Jo vihertää

Ensimmäiset lehdet #tornio #Finland #firstleaves #spring #valo #light

Kuva, jonka Jukka Piiroinen (@valonkuvia) julkaisi

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Keith Jarrett 70 vuotta

Keith Jarrett 70 vuotta – 70 years #jazz #piano #jazzrecords

Kuva, jonka Jukka Piiroinen (@valonkuvia) julkaisi

Pianisti Keith Jarrett täyttää tänään (8.5.2015) 70-vuotta. Valon kuvia onnittelee ja suosittelee Jarrettin musiikkia kuunneltavaksi.

Lue lisää Keith Jarrettin musiikista Valon kuvia -blogista:
Keith Jarrett: Somewhere
Keith Jarrett – Charlie Haden: Last Dance

Tallennettu kategorioihin Jazz, Valon kuvia suosittelee | Avainsanoina | Jätä kommentti

Tornion kameraseuran vuosikilpailu – osa 2

Tornion kameraseura järjestää neljän osakilpailun vuosikilpailun. Vuoden 2015 kisan toisen osan aiheena oli ”Lunta”. Osallistuin kisaan yllä näkyvillä kuvilla ja tulin viidenneksi. Menestys ei siis ollut kovin hyvä. Kokonaiskisassa olen jaetulla kolmannella tilanna kahden osakilpailun jälkeen.

Kolmannen osan aiheena on mielenkiintoisesti ”Heijastus” ja osakilpailu ratkeaa syyskuun alkupuolella. Palaan sitten asiaan kuvien kanssa.

Lisätietoja: Tornion kameraseura

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Väylä on vapaa

Jäät virtaa alas Tornionjokea. Väylä vapautuu. Kokeilin Lightroom-ohjelman uutta panoraamatyökalua ja koostin sen avulla kolmesta kuvasta yllä näkyvän panoraaman. Klikkaamalla kuvaa näet siitä suuremman version.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , , , | Jätä kommentti

Vinyylin viehätys – Arild Andersen: Clouds In My Head

Arild Andersen: Clouds In My Head (ECM, 1975)

Arild Andersen: Clouds In My Head (ECM, 1975)

Helmikuussa 1975 äänitetty ”Clouds In My Head” on basisti Arild Andersenin ensimmäinen levy yhtyeenjohtajana. Andersen oli toki levyttänyt rivimiehenä muiden yhtyeissä jo 1960-luvun lopulta lähtien. Hän oli soittanut esimerkiksi Karin Krogin, Jan Garbarekin, Bobo Stensonin ja Edward Vesalan (Nada, 1970) levyillä.

Levyllä soittaa nuorten miesten kvartetti, jossa ovat mukana saksofonisti/huilisti Knut Riisnæs, pianisti Jon Balke ja rumpali Pål Thowsen. Vuonna 1945 syntyneet Andersen ja Riisnæs olivat jo vakiinnuttaneet asemansa Norjan jazzkentällä, mutta kymmenen vuotta nuoremmat Balke ja Thowsen olivat vielä uransa alussa.

Andersenin kvartetti levytti myöhemmin ECM:lle vielä kaksi levyä (Shimri, 1976 ja Green Shading Into Blue, 1978). Yhtyeen kokoonpano oli kuitenkin muuttunut ja saksofonia soitti Juhani Aaltonen sekä pianoa Lars Jansson.

Levyn A-puolen avaus, kepeästi kulkeva ”305 W 18 ST”, sai nimensä Andersenin New Yorkin osoitteesta. Knut Riisnæsin kuulas huilu soi teemassa ja sooloista vastaavat Andersen ja Balke. Toinen raita, pianon ja basson duetto ”Last Song”, on kaunis balladi. Kolmantena kuultava kulmikas ”Outhouse” kuljettaa kuulijan pitkän pianosoolon kautta polttavaan tenori-improvisaatiooon ja lopulta rumpujen jäntevästi säestämään määrätietoiseen bassosooloon. A-puolen päättävä ”Song For A Sad Day” on nimensä mukaisesti surumielinen laulu, kohokohtanaan jälleen Andersenin basso.

B-puolen avaa nimikappale, vapaasti kelluva ja mietteliäs balladi. Seuraava raita on kärsimätön ”Cycles”, johon ärhäkkä, mutta samalla staattinen komppi luo levotonta säpinää. Kolmas raita, herkkä huilusävelmä” Siv” liittyy saumattomasti kymmenminuttiseen lopetukseen ”The Sword Under His Wings”. Svengaavalla raidalla loistaa erityisesti Knut Riisnæsin virtuoosimainen sopraanosaksofoni ja tasapainoinen levy saa intensiivisen päätöksen.

Arild Andersen: Clouds In My Head (ECM, 1975)
(Knut Riisnæs, saksofonit, huilu, Jon Balke, piano, Arild Andersen, basso, Pål Thowsen, rummut)

Levyn diskografiset tiedot: Arild Andersen: Clouds In My Head (Discogs.com)

Tallennettu kategorioihin Jazz, Levyhyllystä, Valon kuvia suosittelee | Avainsanoina , , , , , , | Jätä kommentti

Jään ja veden rajalla

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Jäät ovat lähdössä

Jäänlähdön aika #tornionjoki #kevät #islossning #icemelting #spring #vår #Finland

Kuva, jonka Jukka Piiroinen (@valonkuvia) julkaisi

Kollaasissa näkyy Tornionjoen jäätilanne vappuaamuna golfkentän ja Uitonrannan seuduilla.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

International Jazz Day

Vapunaatto on kaiken muun ohella Unescon organisoima kansainvälinen jazzin päivä, International Jazz Day. Jazzing päivänä Unesco tahtoo nostaa esille jazzia osan kansainvälistä kulttuuriperintöä eli se muistuttaa: “the virtues of jazz as an educational tool, and a force for peace, unity, dialogue and enhanced cooperation among people.”.

Jazzin päivä nettisivut: International Jazz Day

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Kevät etenee hitaasti

vapaa_joki

On se aika vuodesta, kun kevät tuntuu etenevän hitaasti. Lunta on vielä muuallakin kuin lumikasoissa ja jokikin on jäässä. Kuvasin yllä näkyvän maiseman viime lauantaiaamuna (25.4.2015). Kuvausretki jäi suunniteltua lyhyemmäksi, kun harmaa aamu oli lisäksi jäätävän kolea.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , | Jätä kommentti