Uutta Instagramissa

Sivun yläosaan päivittyy Instagram-tilini viisi viimeistä kuvaa. Suoraan Instagram-tililleni pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta:

Instagram

PrintFriendlyJaa sivu
Tallennettu kategorioihin Valokuvaus, Valon kuvia suosittelee | Avainsanoina , | Jätä kommentti

2 x Friends And Neighbors: No Beat Policy & Hymn For A Hungry Nation

Friends & Neighbors: Hymn For a Hungry Nation (Clean Feed, 2014)

Friends & Neighbors: Hymn For a Hungry Nation (Clean Feed, 2014)

Ornette Colemanin vuonna 1970 ilmestyneestä levystä nimensä ottaneen norjalainen Friends And Neighbors on julkaissut kaksi albumia. Debyyttilevy ”No Beat Policy” (Øra Fonogram) ilmestyi vuonna 2011. Viittaus Colemaniin on osuva, sillä yhtyeen musiikin syvä svengi ja teemojen kulmikkuus tuo helposti mieleen jazzin innovaattorin.

Yhtä lailla levyltä voi kuulla muistumia myös Eric Dolphyn musiikista; ”Dolph Me” on ilmeinen Dolphy-tribuutti sekä nimensä että bassoklarinettisoundinsa puolesta. Myös norjalais-ruotsalainen Atomic-yhtye on epäilemättä vaikuttanut Friends And Neighbors-kvintettiin, mikä kuuluu vaikkapa ”Sounds From Above”-raidan karun surumielisessä melodiassa.

Onnistunut ja lupaava esikoinen sai jatkoa kolmen vuoden tauon jälkeen, kun ”Hymn For A Hungry Nation” ilmestyi Clean Feed -levymerkillä vuonna 2014. Yhtyeen kokoonpano on säilynyt samana, samoin musiikin rakennuspalikat ovat ennallaan; siis vahvat melodiat, free jazzin perinteestä ponnistavat improvisaatiot, rosoinen soundi ja paikoin todella intensiiviseksi äityvä svengi.

Kvintetti on löytänyt uudella levyllä entistäkin varmemmin oman äänensä ja ilmeensä, vaikka toki tältäkin omat Coleman-viitauksensa kuuluvat ja Atomicin henki leijailee lähistöllä. Levy on kuitenkin debyyttiä keskittyneempi ja tunnelmaltaan pohdiskelevampi. ”Hymn For a Hungry Nation” esittelee viiden muusikon yhteen hiileen puhaltavan kollektiivin, jonka melodinen free jazz ryöppyää paikoin valtoimenaan, paikoin herkistyy hiljaisiksi mietteiksi.

Friends And Neighbors
Thomas Johansson, trumpetti, André Roligheten, saksofoni, bassoklarinetti, Oscar Grönberg, piano, Jon Rune Strøm, basso, Tollef Østvang, rummut

No Beat Policyn” kuuntelin Spotifysta. ”Hymn For a Hungry Nation” -levystä oli kuuntelussa myös fyysinen cd.

Friends And Neighbors konsertissa Trondheimissa vuonna 2012
 

Tallennettu kategorioihin Jazz, Valon kuvia suosittelee | Avainsanoina , , , , , , | Jätä kommentti

Erik Lindström 1922 – 2015

Lue muistokirjoitus Helsingin Sanomista: Iskelmän uudistaja Erik Lindström on kuollut .

Olavi Louhivuori, Erik Lindström, Ville Herrala. Kuva: Jouni Eerola

Erik Lindström yhdessa Olavi Louhvuoren ja Ville Herralan kanssa Erik Lindströmin rahaston stipendin saaneiden nuorten muusikoiden kanssa äänitetyn Eric’s Tunes -levyn levytyssessioissa. Kuva: Jouni Eerola

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Kolme kotimaista – Toivo Kärjestä pohjoismaiseen viileyteen

Kasperi Sarikoski

Kasperi Sarikoski

Kasperi Sarikoski & Nuance: Essence (Fredriksson Music, 2015)

Kotimaisessa jazzissa on pasuunaa kuultu yhtyeen eturivissä turhan harvoin. Nyt Kasperi Sarikosken selväpiirteisen viileä pasuuna sävyttää raikkaasti nuorista muusikoista koostuvan Nuance-yhtyeen debyyttilevyä. Pasuunan, kitaran, pianon ja komppiryhmän yhteistyöstä kutoutuu miellyttävän lämpöinen yhtyesoundi, jota paikoin karhennetaan eritoten Jere Haakanan kitaran sähköisillä, fuusiojazziin viittaavilla sävyillä. Itsekin säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana esille noussut pianisti Artturi Rönkä kunnostautuu niin solistina kuin tarkasti kuuntelevana ja osuvasti kommentoivana yhtyeen jäsenenä. Sarikosken melodisten sävellysten varassa levystä syntyy lupaava esikoinen, joka liittyy tyylikkäästi pohjoismaisen jazzin kuulaaseen perinteeseen.

Iiro Rantala

Iiro Rantala

Jukka Perko & Iiro Rantala Duo Art: It Takes Two To Tango (ACT Music, 2015)

Kun samalle levylle on valittu kansanmusiikkia (”Minun kultani kaunis on”), jazzstandardeja (”Stella By Starlight”), tangoklassikoita (”Mustasukkaisuutta” ja ”Siks oon mä suruinen”), kotimaista elokuvamusiikkia (Nils-Eric Fougstedtin ”Romanssi”), Irwin Goodmania (”Tositarkoituksin”) tai Jean Sibeliusta (”Finlandia”-hymni), ei muusikoita voi syyttää nirsoilusta musiikillisten raja-aitojen suhteen.

Suomalaisen jazzin ehkä suosituimmat muusikot Jukka Perko ja Iiro Rantala ovat poimineet ensimmäiselle duolevylleen jopa turhan monelle taholle kurkottavan ja liiankin tutuista sävelmistä kootun valikoiman suosikkisävelmiä. Kahden virtuoosin käsissä niistä toki muotoutuu viihdyttävä albumi, jolla soittajat kepeästi leikitellen heittelevät tuttujen sävelmien sekaan improvisaatioiden säkeniä. Levystä ei kuitenkaan kasva kovin rohkeaa musiikillista seikkailua, sillä tulkinnat tavoittavat lopulta enemmän pintaa kuin syvyyttä.

Panu Savolainen

Panu Savolainen

Panu Savolainen Toivo: Music of Toivo Kärki (Doorbell Music, 2015)

Toivo Kärjen mieltymys jazziin on hyvin tunnettua, samoin kuin hänen suosittuihin tangoihinsa piilottamansa jazzvaikutteet. Niinpä ei ole ihme, että Kärjen sävellykset antautuvat niskoittelematta jazzmuusikoiden tulkittaviksi. Asialla on tällä kertaa vibrafonisti Panu Savolainen, joka on ennenkin tutkaillut jazzin ja iskelmän risteyskohtia Herd-trio ja Aili Ikosen kanssa.

Kun Jazzbasilli-ohjelmisto oli uskollinen suomalaisen jazziskelmän hengelle, lähestyy Savolainen nyt Kärjen musiikkia kitaristi Teemu Viinikaisen ja basisti Ville Herralan kanssa elegantin kamarijazzin näkökulmasta. Levyn painopiste on improvisaatiossa ja trion paikoin svengiin yltyvässä keskustelussa. Näin Kärjen melodiat jäävät jopa viitteellisiksi, kuten tälläkin levyllä kuultavassa hienossa laulussa ”Siks oon mä suruinen”, jonka taidokkaasti tyylitelty versio on levyn kohokohtia.

Levyllä kuullaan myös ennenjulkaisematonta Toivo Kärkeä. Svengaava ”In The Running” tuo esille Kärjen jazzpuolta. Yonan laulama avausraita ”Aloha Wau La Oe” ja Ninni Poijärven päätös ”Syysyössä kahden” muistuttavat Kärjestä nimenomaan laulujen säveltäjänä.

sarikoski_nuance
perko_rantala
panu_savolainen_toivo
sarikoski_nuance thumbnail
perko_rantala thumbnail
panu_savolainen_toivo thumbnail
Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , , , , , | Jätä kommentti

Raahen Rantajatsit 2015 – Kuvasarja

Kuvasarjassa vuoden 2015 Raahen Rantajatsien esiintyjiä

Tallennettu kategorioihin Jazz, Valokuvaus | Avainsanoina , , , , | Jätä kommentti

Valto Pernu Photo Marathon 2015 – tulokset

vppm_tulokset

Kolmannen Valto Pernu -kuvamaratonin voitti 17-vuotias iiläinen Kyösti Keränen. Tuomaristo perusteli valintaansa: Keräsen sarja yhdistää taitavasti mustavalkoista ja värikuvaa. Vahva tunnelmallinen ja selkeä kokonaisuus, josta on vaikea jättää pois yhtäkään kuvaa.

Kilpailun tuomareina toimivat kolme valokuvan ammattilaista: Arto Liiti, Aki-Pekka Sinikoski sekä tapahtuman taiteellinen johtaja Antti J. Leinonen.

Valto Pernu Photo Marathon 2015 – täydelliset tulokset

Vuoden 2015 Nopein ja Tyylikkäin Riisuuntuminen: Janne Körkkö, Oulu. Palkinto: Lahjakortti Tavaratalo Kärkkäiselle.
Vuoden 2015 Hapannaamakuva: Janne Kaakinen, Oulu. Palkinto: Lahjakortin Nelosgrillille.
Vuoden 2015 Söpöliinikuva: Vesa Ranta, Oulu. Palkinto: Digitarvikkeen lahjoittama tuotekassi.
Vuoden 2015 Toiseksi Suurin Kunniamaininta: Kimmo Pentti, Jääli. Palkinto: Digitarvikkeen lahjoittama tuotekassi.
Vuoden 2015 Suurin Kunniamaininta: Suvi Siltala, Haukipudas. Palkinto: Digitarvikkeen lahjoittama tuotekassi.
Vuoden 2015 Paras Iiläisyyttä Kuvaava Kuva: Seppo Rajala, Oulu. Palkinto: Iin kunnan myöntämä 300€ stipendi.
Vuoden 2015 Paras Yksittäinen Kuva: Jari Mattila, Oulu. KulttuuriKauppilan myöntämä 150 euron stipendi, sekä Digitarvikkeen lahjoittama tuotekassi.
Vuoden 2015 Paras Kuvasarja: Kyösti Keränen, Ii. Palkinto: Valto Pernu Säätiön myöntämä 1000 euron stipendi.

Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvasarjat osallistuvat vielä kaikille avoimeen nettiäänestykseen, jolla valitaa vielä yleisön suosikkisarja. Äänestysaika päättyy heinäkuun lopussa.

Kuvia voi äänestää Valto Pernu Photo Marathonin sivuilla: Äänestys.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Polkupyörällä ihmisen jäljillä – Valto Pernu Photo Marathon 2015

vppm2015

Iissä kolmannen kerran järjestetyn Valto Pernu Photo Marathon -tapahtuman yleiseksi teemaksi oli määritelty ihminen. Teemaa tarkennettiin kuudella hyvin valitulla aiheella, joita kaikkia pystyi mainiosti lähestymään ihmisen kuvaamisen näkökulmasta. Kuvausaikaa kilpailussa oli 12 tuntia, aamukahdeksasta alkaen. Valto Pernu säätiön lahjoittama 1000 euron pääpalkinto oli luvassa parhaalle kuuden kuvan sarjalle. Kuuden kuvan yhtenäisen sarjan kuvaaminen on vaikeaa, kun kuvien aiheet eivät ole etukäteen tiedossa.

Olin osallistunut jo edelliselle kuvamaratonille vuonna 2013, jolloin olin pyöräillyt eri puolilla Iin kirkonkylän seutua. (Lue kisaraportti kahden vuoden takaa: Pyöräillen Iissä.) Myös kuvamaratonin kuvasarjaa painottava luonne oli tullut tutuksi. Sain nyt mielestäni kokoon kahden vuoden takaista kilpailua huomattavasti ehjemmän sarjan, vaikka jäin tälläkin kertaa ilman palkintoja. Ehkä edellisen iltapäivän työpajan vaisusti sujunut kuvaustehtävä (lue työpajasta ”Valo osuu vain pintaa”) potkaisi keskittymään paremmin.

2015_VPPM_01

Ensimmäinen kuvausaihe oli ”Keltainen”, jolle oli varattu aikaa kaksi tuntia. Tässä vaiheessa pohdiskelin vielä, kuvaisinko pelkästään ihmisiä vai ottaisinko mukaan ihmisen jäljet ympäristössä. Ehkä tämän epävarmuuden vuoksi ensimmäinen tehtävä oli kisan vaikein. Ongelma ratkesi, kun Iin Haminassa vastaa asteli keltaisessa huomioliivissään Markku, joka vei minut kuvausta varten pihamaalleen. Silloin päätin, että keskittyisin ihmisten kuvaamiseen.

2015_VPPM_08_netti

Toisen aiheen nimi oli ”Kosketus” ja kuvausaikaa oli nyt kolme tuntia. Kuvasin ensin koiranomistajia rapsuttelemassa koiriaan (tähän oli tietenkin syynä perheestämme äskettäin uuden kodin saaneet Eikka ja Leo!) ja lapsenlapsensa kanssa ulkoilevaa isoäitiä. Olin jo menossa kebab-ravintolaan lounaalle, kun päätin polkea vielä yhden kaarroksen kylällä. Silloin tavoitin kauppareissultaan kotiin palaavat Marja-Liisan ja Matin. Valitsin heidän käsiensä kosketuksen osaksi sarjaani.

2015_VPPM_10_netti

Kolmanteen aiheeseen ”Yksinkertaisuus” annettiin aikaa vain yksi tunti. En antanut periksi houkutukselle kuvata joku pelkistetyn abstrakti sommitelma, vaan hain sarjaan edelleen ihmisiä. Löysin Eijan ja Veikon, joilla oli hieno ja romanttinen tarina kerrottavana. Nuoruuden rakastavaiset olivat vuosikymmenien jälkeen kohdanneet uudelleen ja melko läheltä kuvaamani kaksoismuotokuva kertoo elämän yksinkertaisesta onnesta.

2015_VPPM_12_netti

Neljännelle aiheelle oli annettu jälleen kolme tuntia aikaa. Luulin, että koko kolme tuntia olisi tarpeen vaikealta tuntuneen ”Suudelman” kuvaamiseen, mutta tehtävään ei mennyt puoltakaan tuntia. Huoltoasemalle moottoripyörillään kahvitauolle pysähtyneet Jukka ja Johanna suostuivat hetken naurettuaan kuvattaviksi ja pyörien mukaansaamiseksi alakulmasta vangittu suudelma päätyi kilpailusarjaan.

Koetin toki saada myös muita suudelmia harkittavaksi, mutta lopetin, kun uimarannalla eräs pariskunta nauroi, että olet jo viides suudelmakuvan yrittäjä. Yli kolmekymmentä polkupyörien kanssa pienellä kylällä pyörivää valokuvaajaa herätti varmasti huomiota ja samat ihmiset joutuivat useammankin kerran kohteiksi.

2015_VPPM_13_netti

Viides tehtävä oli ytimekkäästi ”Jäljet”. Ajattelin pyöräillessäni ajan jälkiä, sormenjälkiä, kädenjalkeä. Päädyin ehkä liian ilmeisesti jalanjälkiin, jotka lentopalloa pelaavat Teemu ja Juuso jättivät pehmeälle rantahiekalle. Vastavalo ja verkon päällä tasapainoileva pallo tuovat kuvaan jännnitettä. Aikaa tehtävään oli vain tunti, joten muita jälkiä en ehtinyt enää etsiskellä.

2015_VPPM_14_netti

Päivä päättyi aiheeseen ”Valosta pois”. Pyöräilin viimeisessä tehtävässä Iin kauniille hautausmaalle. Vaihdoin ensimmäisen kerran teleobjektiivin kameraan ja koetin kuvata hämärtyvän illan tunnelmallisia yksityiskohtia. Palasin kuitenkin 40 millimetrin linssiini ja aamulla päättämääni ajatukseen ihmisistä.

Keskustelin erään miehen kanssa hänen poikansa kuolemasta ja siitä, kuinka kauan kesti ennen kuin hän pystyi katsomaan kuvia hautajaisista. Hyvästä keskustelusta huolimatta tilanteesta ei syntynyt hyvää kuvaa. Sarjani viimeisessä kuvassa Ruotsista kotiseudulleen käymään tulleet sisarukset Leena ja Kaisa ovat vanhempiensa haudalla. Illan valosta huolimatta kuva oli sarjan ja kilpailun kannalta turhan arkinen ja yksiulotteinen.

Kuvasarjani on mielestäni siis kahden vuoden takaista sarjaani yhtenäisempi. Uskalsin lähestyä rohkeammin tuntemattomia ihmisiä kamerani kanssa, joten kuvausprosessikin oli antoisa. Kuvasin myös paljon vähemmän kuvia päivän aikana kahden vuoden takaiseen verrattuna. Keskittyminenkin lienee ollut parempaa. Lopulta tarina on kuitenkin pelkillä toteamuslauseilla kirjoitettu. Kysymysmerkit jäivät siitä puuttumaan.

Lisätietoja:
Valto Pernu; henkilöhistoriaa, valokuvia, tietoa säätiöstä
Kulttuurikauppila; kuvamaratonista, taidebiennaalista ja muusta kulttuurikeskuksen toiminnasta
Valto Pernu Photo Marathon; kuvamaratonin Facebook-sivu, josta löytyvät myös vuoden 2015 tulokset

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

”Valo osuu vain pintaan” – alkulämpöä Valto Pernu -maratonille

Aki-Pekka Sinikoski (toinen vasemmalta) Alkulämpö-työpajassa

Aki-Pekka Sinikoski (toinen vasemmalta) Alkulämpö-työpajassa

”Valo osuu vain pintaan” oli valokuvaaja Aki-Pekka Sinikosken mottona työpajassa, joka järjestettiin Iin Kulttuurikauppilassa Valto Pernu -kuvamaratonin aattona (17.7.2015). Sinikoski puhui työpajassa laajasti ja innostuneesti omista pitkistä kuvausprojekteistaan. Hän on kuvannut useamman vuoden verran suomalaisia nuoria, teinejä ja toisaalta vanhahkoja miehiä, ukkeleita.

Sinikoski uskoo, että kuvaaja vaikuttaa aina kuvauskohteeseen, joten kuvajournalistinen käsitys objektiivisesti sivusta tapahtumia tallentavasta kuvaajasta on hänen mielestään epäilyttävä. Koska valo paljastaa vain pintaa, pyrkii Sinikoski pääsemään pinnan alle pitkään jatkuvilla työskentelyrupeamilla ja yhteistyöllä kuvattavien kanssa.

Työpajan ennakkotehtävänä osallistujien oli pitänyt valita omista kuvistaan sellainen kuva, johon tiivityisi kuvaajan oma näkemys itsestään kuvaajana. Yhden kuvan valitseminen oli vaikeaa, sillä oma kuvaamiseni hajoaa kenties liiankin moniin suuntiin. Vaikka työpajan teemana oli dokumentaarinen henkilökuvaus, oli ihminen valitsemassani kuvassa sivuosassa. Tallinnan satamassa kuvaamassani kuvassa pääosassa olivat valo, varjot ja pelkistäminen.

2015_satama

Tämän jälkeen kuvaustehtävänä oli kuvata yksi kuva, joka toimi erilaisilla periaatteilla kuin esiteltäväksi valittu kuva. En onnistunut tässä laisinkaan. En osannut päättää kuvaanko työpajan teeman mukaisesti ihmisiä, jotain vähemmän selkeää sekamelskaa vai latteaa valoa. Lopulta suuntasinkin kameran harvoin hyödyntämääni myötävaloon ja nappasin hieman katukuvauksen tyylillä näkymän Iin kirkonkylän keskustasta.

alkulampo

Mielestäni mitäänsanomaton kuva jäi harmittamaan ja vaivaamaan koko illaksi. Työpajan tärkein anti oli lopulta siinä havainnossa, että piintyneiden tottumusten havaitseminen ja rikkominen on hyvin vaikeaa. Ja kun varsinkin ilman toimeksiantajan toiveita toimivalla valokuvauksen harrastajalla pitäisi olla täysi vapaus tehdä mitä haluaa, rikkoa omia rutiinejakin!

Illan päätteeksi Iin kirkon kupeella kauniissa mäntymetsikössä avattiin vielä Aki-Pekka Sinikosken näyttely ”Endless Summer”. Isokokoiset valokuvat oli ripustettu puiden väliin, mikä olikin aivan mainio tapa tuoda kuvia julkisesti esille. Hieno näyttely koostui sekä vanhemmista Ukkelit-sarjan kuvista että tänä kesänä Iissä kuvatuista muotokuvista. Sinikosken kuviin kannattaa tutustua hänen nettisivuillaan: www.sinikoski.com.

ukkelit

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Pisaroita

Sateen jälkeen tuli pouta.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , , | Jätä kommentti

Mihin tässä basistia tarvitaan? – Thymeshift & Free4Arts

Thymeshift dabrowski

Thymeshift: Beyond Horizons (Boogie Post Recordings, 2015) & Tomasz Dabrowski Free4Arts: Six Months & Ten Drops (Barefoot Records, 2015)

Pidän bassosta, varsinkin kontrabassosta, jonka puinen ja joustava soundi niin usein kannattelee ja kuljettaa jazzyhtyettä määrätietoisessa etunojassa. Kontrabasso on myös visuaalisesti kiinnostava ja kaunis soitin. Niinpä huomaan usein suhtautuvani epäluuloisesti bassottomiin yhtyeisiin, joista tuntuu puuttuvan jokin olennainen osa.

Pakko on kuitenkin myöntää, ettei musiikillinen laatu ole kiinni millään tavalla käytettävistä soittimista. Sen todistavat lukuisat äänitteet, esimerkiksi nyt esillä olevat kaksi eurooppalaista kvartettilevytystä. Korkean taiteellisen tason ja bassottomuuden lisäksi niillä ei ole juuri muuta yhteistä, sillä sen verran erilaisista näkökulmista niiden tekijät musiikkia luovat.

Thymeshift: Beyond Horizons (Boogie Post Recordings, 2015)
Thomas Backman, saksofoni, klarinetti, Thomas Gunillasson, kitara, Hilmar Jensson, kitara, Johan Björklund, rummut

Thymeshift on eräs ruotsalaisen rumpalin Johan Björklundin monista projekteista, jossa yhtyeenjohtajan lisäksi soittaa kaksi kitaristia, Björklundin vanha yhteistyökumppani Thomas Gunillasson ja islantilainen Hilmar Jensson sekä saksofonisti-klarinetisti Thomas Backman.

Beyond Horizons” on kolmentoista lyhyehkön kappaleen muodostama moni-ilmeinen ja voimakkaiden melodioiden sarja. Tunnelmat vaihtuvat ilmavasti leijuvista äänimaalauksista rujosti svengaavaan grooveen, jota Björklundin kompleksinen rumputyöskentely määrätietoisesti kuljettaa ja pitkälti korvaa myös yhtyeestä puuttuvan basson. Kaksi kitaraa tuo musiikkiin rockin rosoja. Tähän sähköiseen soundimaailmaan Thomas Backmanin kiihkeä saksofoni sopii hienosti yhteen.

Tomasz Dabrowski Free4Arts: Six Months & Ten Drops (Barefoot Records, 2015)
Tomasz Dabrowski, trumpetti, Sven Dam Meinild, baritonisaksofoni, Jakob Anderskov, piano, Kasper Tom, rummut

Puolalainen trumpetisti Tomasz Dabrowski asuu Kööpenhaminassa ja tanskalaisten muusikoiden kanssa äänitetty ”Six Months & Ten Drops” on hänen neljäs levynsä yhtyeenjohtajana. Free4Arts on täysin akustinen yhtye, joka hakee vauhtia rockin sijasta vapaasta improvisaatiosta, free jazzista ja klassisesta nykymusiikista. Levy-yhtiö luokitteleekin uutuuden jazzin ja third streamin lokeroihin.

Kvartetti tulkitsee Dabrowskin sävellyksistä koostuvan ohjelmiston tarkasti. Yhtyeen vahvuus onkin yhteistyössä, ei niinkään improvisaatioissa ja sooloissa. Sävellysten painottaminen tuo musiikkiin mukanaan tietystä viileän ja älyllisen sävyn. Siitä huolimatta varsinkin Dabrowskin trumpetti ja Sven Dam Meinildin baritonisaksofoni tavoittavat vastapainoksi soundeissaan free jazzin epäsovinnaisia rosoja, joita vasten Jacob Anderskovin pohjoisen kuulas piano jännittävän selkeästi erottuu.

Six Months & Ten Drops” on tarkkaan kuunteluun kannustavaa kamarimusiikkia,  joka vetoaa siis enemmän älyyn kuin houkuttelee naputtamaan jalkaa svengin tahdissa. Levyllä on kuitenkin mukana myös vahvaa tunnetta, mistä levyn päättävä virsimäisen harras ”Five Weeks” on hieno esimerkki.

Tallennettu kategorioihin Jazz | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Kesän valoa

 
Koetin tallentaa kuvasarjassa kesän valoa. Päivän valo on usein liian kirkas. Illan, kesäyön, aamun tai varjoisan metsän valo on yleensä mielenkiintoisempi. Pyrin sarjassa pelkistämiseen, pieneen ilmaisuun ja vähiin elementteihin kuvissa.

Tallennettu kategorioihin Valokuvaus | Avainsanoina , , | Jätä kommentti