3 x We Jazz Live Plates

Teppo Mäkynen & Timo Lassy @Turku Jazz Festival 2019

We Jazzista on kasvanut viime vuosina on moninaisen jazziin liittyvän luovuuden keskus, joka tuottaa musiikin esityskäytänteitä uudistavia festivaaleja ja konsertteja sekä korkeatasoisia äänitteitä. ”We Jazz Live Plates” on konserttiäänitteiden sarja, jonka kokoomalevyt esittelevät musiikkia We Jazzin tuottamista konserteista.

Sarjan ensimmäinen osa ”Berlin 27.10.17” ilmestyi jo vuonna 2018, mutta koska se jäi blogissa tuolloin esittelemättä, nostan sen nyt tänä vuonna ilmestyneiden jatko-osien rinnalla esille. Ensimmäisen levyn musiikki on äänitetty lokakuussa 2017 Berliinissä We Jazzin showcase-konsertissa ja uutuudet puolestaan keväällä 2019 Ateneumin taidemuseon kahvilassa sekä kesällä 2019 Lonnan saarella aivan Helsingin edustalla.

Jokaisella kolmella levyllä esiintyy kolme kokoonpanoa, joista useimmat soittavat kaksi kappaletta. Mukaan on valittu uransa eri vaiheissa olevia esiintyjiä, kuten pitkän linjan yhteistyökumppanit Timo Lassy ja Teppo Mäkynen, onnistuneella debyyttilevyllään kovan näytön antanut Bowman Trio sekä ainakin minulle aivan uusi tuttavuus OAAGAADA. Tyylillisesti levyt kattavat laajan kirjon uutta jazzia Aleksi Heinola Quartetin hard bopista Black Motorin free jazziin ja OK:KO-yhtyeen omaperäiseen näkemykseen nykyjazzista.

OK:KO Raahen Rantajatseilla 2017

Levyt ovat mutkattomia ja rennolta kuulostavia livetallenteita, joissa musiikin taustalta kuuluu kullekin paikalle ominaisia ympäristön ääniä. Ateneumissa kilisevät museoravintolan kahvikupit, Berliinissä ambulanssin ujellus muistuttaa suurkaupungin elämänmenosta ja Lonnan saaren lokkien kirkuna vie viettämään kesäiltaa meren rannalle. Viime vuosien kotimaisen jazzin parhaimmistoa esittelevä albumikolmikko on tasalaatuinen, mutta muutaman kuuntelun jälkeen parhaiten mieleen jäivät Berliinin Bowman Trio, Ateneumin OK:KO ja Lonnan Aleksi Heinola Quartet.

We Jazz Live Plates vol. 1: Berlin 27.10.17 (We Jazz, 2018)
Bowman Trio, Jaska Lukkarinen Trio, Black Motor

We Jazz Live Plates vol. 2: Ateneum 2019 (We Jazz, 2020)
OK:OK, Alder Ego, Timo Lassy & Teppo Mäkynen

We Jazz Live Plates vol. 3: Lonna 2019 (We Jazz, 2020)
Aleksi Heinola Quartet, Antti Lötjönen Quintet East, OAAGAADA 


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.