Aki Rissanen Trio Oulussa

Aki Rissanen Trio esiintyi Oulun musiikkijuhlilla 24.3.2022. Kyse oli vuonna 2019 ilmestyneen ”Art In Motion” -albumin julkaisukiertueesta, joka tunnetuista syistä lykkääntyi kahdella vuodella. Trion konsertti alkoi kuitenkin Jarmo Savolaisen sävellyksellä ”John´s Sons”, joka löytyy Rissasen jo aiemmin ilmestyneeltä ”Another North” -levyltä.

Sen jälkeen kuultiinkin lähes kaikki viimeisimmän albumin kappaleet, esimerkiksi ”Aeropeans” ja ”Seemingly Radical”. Aki Rissanen Trio soittaa orgaanisesti elävää musiikkia, jossa hypnoottiset rytmit, sekä minimalistiset ja klassiset vaikutteet kutoutuvat yhteen kuulijansa vangitsevaksi jazziksi. Aki Rissanen Trio on luonut itselleen aivan oman äänen ja sen musiikki kestää vertailun minkä tahansa maailmalla vaikuttavan pianotrion kanssa.

Oulussa oman lisänsä musiikkiin toivat Claes Anderssonin runot, joita Dj Bunuel oli lukenut ruotsiksi ja suomeksi. Erityisen onnistunut runon ja musiikin yhteys oli konsertin lopussa, kun trio soitti ”Art In Motion” -levyn päätöskappaleen ”Alava maa” yhdessä runon ”Linnut ovat lakanneet laulamasta siellä missä et enää ole” kanssa. Tämä koskettavan kaunis lopetus tuntui hyvin lohdulliselta kaikkien sotaan liittyvien ahdistavien ajatusten keskellä.

Share
Kategoria(t): Jazz, Valokuvaus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.