Aura Flow: Dynamo (Fredriksson Music, 2016)

Aura Flow. Kuva: Tero Ahonen

Aura Flow. Kuva: Tero Ahonen

Aura Flow -kvintetin toinen albumi “Dynamo” on yllättävän perinteinen jazzlevy. Sen äänittäminen on sujunut nopeasti kahden päivän levytyssessioissa lokakuussa 2015. On vain otettu neljä sävellystä saksofonisti Max Zengeriltä, neljä pianisti Henri Mäntylältä ja purkitettu musiikki ilmeisesti aika suoraan.

Yhtye luottaa musiikkinsa ja jazzin perinteitä kunnioittavien sävellysten voimaan, eikä levylle ole tarvinnut keksiä mitään erityistä teemaa tai nokkelaa näkökulmaa. Juuri näin yksinkertaisesti jazzlevyjä on iät ja ajat tuotettu, eikä kelpo jazzlevyn tekemiseen ole tarvittu kuukausien hiomista studiossa.

Vanha mutkaton resepti tuntuu toimivan nykyäänkin. “Dynamo” svengaa vaivattoman helposti ja musiikki on tarttuvan melodista. Nopeasta äänitysprosessista huolimatta Aura Flow on jaksanut kiinnittää huomiota myös sovituksiin. Varsin suoraviivaista menoa maustetaan maukkailla yksityiskohdilla, eikä kuulijan aika käy levyn parissa pitkäksi.

Kolikolla on toki toinen puolensa. Tällaista ketterää svengijazzia on tietysti julkaistu valtavan paljon, eikä Aura Flow voi lisätä siihen bebopin ja cool jazzin traditioon enää ennenkuulemattomia sävyjä. Sävellyksetkin ovat niin taitavasti tyylinmukaisia, että niissä on usein jotain tuttua, kuin muistumia takavuosien klassikoilta. Mutta kun “Dynamo” kuitenkin kuulostaa niin vaivattoman hienolta, on ehdottomasta parempi kääntää kolikko takaisin ja ihailla vain sitä raikkaan jazzlevyn puolta.

Aura Flow: Dynamo (Fredriksson Music, 2016)
Max Zenger, saksofoni, Henri Mäntylä, piano, Henri Marjamäki, kitara, Teemu Åkerblom, basso, Jussi Fredriksson, rummut

AuraFlow_Dynamo_cover

Aura Flow: Dynamo

Kategoria(t): Jazz Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.